Hummingbird Cake med Creme Cheese Frosting Recept

Denna kolibrikaka är alltid ett slag med familjer eller för någon fest. Det är en fuktig tårta smaksatt med kanel, ananas, pekannötter och bananer och toppad med en ost frostning.

Kakan härstammar i Jamaica på 1960-talet och var en del av en turismkampanj för Air Jamaica. Det namngavs "doktor fågelkaka", efter den nationella fågeln i Jamaica. Doktorfågeln är medlem av kolibrifamiljen. Du kommer att njuta av en liten tropisk semester med en tårta du kan göra var som helst och när som helst. Skulle det inte vara perfekt vid en festresa för vänner som åker på en karibisk kryssning?

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 F. Generellt fett och mjöl tre 9-tums runda kakor.
  2. Sifta mjöl, socker, salt, natron och kanel tillsammans i en stor blandningsskål flera gånger. Tillsätt ägg och vegetabilisk olja till de torra ingredienserna. Rör om med en träsked tills ingredienserna är fuktiga. Rör i vanilj, dränerad ananas och 1 kopp pekannötter. Rör i de hackade bananerna.
  3. Sked smeten i de beredda kakorna.
  1. Baka lagren i den förvärmda ugnen i 25 till 30 minuter eller tills en träplocka eller tårtestare som sitter i mitten kommer ut ren.
  2. Kyl i pannan i 10 minuter och vrid dem sedan på kylskåp. Kyl helt före frostning.
  3. För att göra frosten ska du kombinera gräddeosten och smöret i en blandningsskål med en elektrisk mixer; slå tills mjuk och krämig.
  4. Tillsätt det pulveriserade sockret och slå på låg hastighet tills den kombineras. Öka hastigheten till medelhög och fortsätt att slå tills frostningen är lätt och fluffig. Rör i vanilj.
  5. Frost toppen av alla tre lager av kakan och stapla sedan dem. Frost kakans sidor.
  6. Stänk kakans topp jämnt med 1/2 till 1 kopp hackad pekannötter.

Hur Toast Pecannons

För att skåda pekannötterna, sprida dem i en torr stekpanna över medelvärme. koka under kontinuerlig omrörning tills nötterna är lättbruna och aromatiska. Ta bort till en tallrik samtidigt för att stoppa tillagningsprocessen. Se också: Hur man rostar nötter (tre sätt) .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 900
Totalt fett 51 g
Mättat fett 16 g
Omättat fett 25 g
Kolesterol 98 mg
Natrium 602 mg
kolhydrater 108 g
Kostfiber 4 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)