En kort historia av Great British Sunday Roast

Den brittiska kärlek till nötkött, och särskilt för lunch på en söndag, är inget nytt, eftersom det är en sådan del av den nationella identiteten, att även franska kallar oss "rosbifs" ( rostbiff ). Söndagsrosten kom till framträdande under kung Henry VIIs regeringstid 1485 och Guardian Yeoman - den kungliga livvakten - har kärleksfullt varit känd som "beefeaters" sedan 15-talet på grund av sin kärlek att äta rostbiff.

I motsats till det moderna tänkandet om köttätning, i början av 1871, rekommenderade William Kitchener, författare till Apicius Redivivus eller Cooks Oracle, att äta 3 kg (6 lb) kött varje vecka som en del av en hälsosam kost (han rekommenderade också 2 kilo bröd och en pint öl varje dag). I Storbritannien i Storbritannien äter vi ungefär 1,5 kg kött varje vecka, endast 200 g är nötkött, och vissa tror att det är för mycket.

Kitchener beskriver också i boken hur man ska steka "den ädla linan av ungefär femton pund:" före elden i fyra timmar för söndags lunch. Denna metod att hänga köttet på ett spett eller på 1800-talet, avstängt från en flaskhugg och faktiskt den gemensamma storleken krävde en stor eldstad för att mata ett stort hushåll, inte bara på söndag men som kallskuret, grytor och pajer under hela veckan.

De mindre välbärgade hade inte lyxen på en stor öppen spis eller pengarna för mycket kött, så den mindre veckovisa grillningen skulle släppas bort på vägen till kyrkan vid bagerens och kokades i kylningsbrödugnarna - bröd var inte bakat på en söndag.

Med tillgång för alla att laga kött på en söndag började traditionen för den brittiska söndagslunchen och fortsätter fortfarande idag.

Den allestädes närvarande partnern till steken var och är fortfarande en Yorkshire Pudding . Puden serverades inte vid sidan av köttet, som ofta ses idag. Istället var det en förrättskål serverad med massor av sås.

Genom att äta det först var det som hoppades att alla skulle vara för fulla och äta mindre kött på huvudrätten (vilket givetvis var väldigt dyrt).

Även om köttet inte längre stekas framför elden, och idag är det bakat i den moderna ugnen, klibbar vi fortfarande på termen "Sunday Roast." På söndagar i hela Förenade kungariket är pubar och restauranger förpackade fulla för grillad middag - vissa serverar även måltiden på andra dagar i veckan, vilket är dess popularitet. Men för många, lagar och serverar söndags lunch hemma är hjärtat av brittisk mat och matlagning. Det är dags för familjer eller vänner att komma ihop och dela bra mat.

Vad annat är en del av en söndags lunch?

Förvänta sig att hitta några, om inte alla, av dessa livsmedel vid en traditionell söndagslunch:

Söndagen Roast Reflected in the Arts

"The Roast Beef of Old England", en engelsk patriotisk ballad, skrevs av Henry Fielding för hans spel The Grub-Street Opera, som första gången utfördes 1731.

När mäktigt Roast Beef var engelsmannens mat,
Det förstärkte våra hjärnor och berikade vårt blod.
Våra soldater var modiga, och våra hovmän var bra
åh! Roast Beef of Old England,
Och gamla engelska rosta nötkött!