Tips och recept för matlagning av grillat nötkött

Savory Yorkshire puddingar följer traditionellt denna brittiska söndagsrätt

När kött-och-potatisstödjakt i mellersta Amerika visas rostbiff inte ofta på matbord i en stor hunk längre. Skyll på hälso-matstrenden, en skyndsam livsstil eller en smak för mer sofistikerade rätter. I vilket fall som helst, förtjänar det enastående nöje av ett saftigt rostbiff ihop med enkla sidor som ångad morötter och rostade potatis att återkomma i ditt kök.

Yorkshire pudding fångar den smakfulla smaken av de köttiga dropparna från ditt perfekta rostbiff i en puff med souffelliknande muffins. Även om det serveras på en lugn söndag eller på semester i Storbritannien, betyder det att du kan njuta av denna festliga maträtt på en vanlig onsdag om du väljer.

Välja nötköttet

Köpa ett ben i ribben för maximal smak och den största visuella effekten. Eller välj en övre eller nedre rundsteg för en mer ekonomisk måltid. Splurge på USDA Prime om du kan, men väljer inte mindre än Choice. Leta efter en mörkröd färg, vilket indikerar önskvärt åldrande och ett tjockt fettöverdrag, vilket ger smak och förhindrar att köttet torkar ut under tillagningen. Detta lager kan tas bort innan du serverar så att du inte behöver oroa dig för mycket om överflödigt fett. Du vill också se marmor eller små fettflödor som går genom köttet, vilket igen ger smak och bevarar fukt.

Planera att köpa en revben per två personer, eller minst 1/2 pund per person om du vill ha rester. Generellt, för att mata fyra till sex personer, leta efter en 5,5 pund benfri rost eller en 3 pund benfri skär. Oroa dig inte för att köpa för mycket som kallt rostbiff gör bra smörgåsar.

Matar nötköttet

Låt nötköttet komma till rumstemperatur innan du lägger det i ugnen.

Steg grillen i en panna och säsong det generöst med salt och peppar efter smak. Börja biffen i en het ugn vid 425 F under de första 30 minuterna, sänk sedan temperaturen till 375 F för återstående tid. Koka upp den till önskad temperatur med hjälp av följande rekommendationer:

Du kan testa temperaturen med en kötttermometer insatt i den tjockaste delen av nötköttet. För säkerhetssäkerhet rekommenderar USDA-riktlinjerna att steka grillen till minst 145 grader, med minst 3 minuters vila efter att du har tagit den ur ugnen. Tänk på att temperaturen ökar ytterligare 5 till 10 grader medan den vilar, så du kan dra den lite under din måltemperatur. Följande intervall ger riktlinjer för graden av doneness:

Vila på nötköttet

Även om USDA-riktlinjerna föreslår en tre minuters vila, brukar en grillning generellt dra nytta av en längre återhämtningsperiod. Placera den på en varm tallrik och tält den löst med folie, sätt sedan den åt sidan i upp till 20 minuter vilket är bekvämt den tid du behöver för att laga Yorkshire pudding . Muskelfibrerna i köttkontrakt under matlagning och vila gör det möjligt för dem att slappna av, omfördela några köttjuice (bra för såsen ) och resultera i ett mer ömt köttstycke.