Traditionellt Yorkshire Pudding Recept

Tro mig, med det här enkla Yorkshire Pudding-receptet kommer du aldrig att köpa färdiga igen, garanterat. Detta väl beprövade recept används över hela världen och med ett löfte kommer dina puddingar att stiga gyllene och läckra varje gång.

Hemligheten att göra Yorkshires, som de är känt, är att hälla välviljade, kalla smeten i något rökning hett fett och sätt omedelbart tillbaka till en riktigt het ugn. Det är så enkelt som det. De bästa fetterna som används är svavel, droppande anka eller gåsfett. Vissa svär av vegetabilisk olja, men det kan göra dem oljiga om de inte används sparsamt.

Yorkshire Puddings är ett klassiskt brittiskt recept och en av huvudämnena i Englands nationella rätter, Roast Beef and Yorkshire Puddings, en regional maträtt med nationell (och internationell) överklagande.

Yorkshire puddar behöver dock inte alltid serveras med en söndagsbröd, de gör en bra midnatt kvällsmat, barn älskar dem speciellt med sås.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till den högsta temperaturen, men överstiga inte 230 ° C eller fett kan brinna.
  2. Häll ägg och mjölk i en stor mixskål och tillsätt saltknippen. Vispa noggrant med en elektrisk handbeater eller handpisk. Låt stå i 10 minuter.
  3. Gradvis sikt samma volym mjöl (som ägg) i mjölken och äggblandningen, använd igen en elektrisk handbeater eller handpisk för att skapa en klumpfri smet som liknar tjock grädde, om det finns några klumpar passera smeten genom en böter sikt.
  1. Låt smeten ligga i köket i minst 30 minuter, längre om möjligt - upp till flera timmar.
  2. Lägg i en pärlstort bitar av svin, dryp eller ½ tsk vegetabilisk olja i din valda Yorkshire pudding-tenn eller en 4 x 2 "/ 5 cm hålblåsa eller 12-håls muffin-tenn och värm i ugnen tills fettet rökning. Smeten är en annan bra visp som lägger 2 msk kallvatten och fyller en tredjedel av varje sektion av tenn med smet och återvänder snabbt till ugnen.
  3. Låt koka tills guldbrun ca 20 minuter. Upprepa det sista steget igen tills all smet har använts.
  4. I Yorkshire serveras pudding traditionellt med sås som en starträtt efterfulgt av kött och grönsaker. Ofta serveras mindre puddingar som är kokta i muffinburkar tillsammans med kött och grönsaker.
  5. Yorkshire puddingar värmer inte upp och blir sköra och torra.

Receptet kommer från Elaine Lemm, författare till världens enda bok på Yorkshire Puddings.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 148
Totalt fett 7 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 143 mg
Natrium 362 mg
kolhydrater 13 g
Kostfiber 1 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)