Spring Greens, Bönor Med Citron Ginger Butter Recept

En av de första grönsakerna att uppmana sen vinter och herald ankomst är vår, är (det finns en ledtråd i namnet) vårgröna. I Storbritannien och Irland är vårgröna i själva verket unga kålväxter och är otroligt ömma och saknar den hårda, centrala kärnkålen som har vuxit till mognad.

I det här superlätta receptet för receptet möter gröna bönor som ger en liten konsistens i skålen. De två är lättångade och badas sedan i en ingefära och citron smör. Kombinationen är sensationell och gör en maträtt som fungerar så bra tillsammans med fisk, kyckling och är så bra; Det kan ätas som en lätt varm sallad med en liten raket (arugula) och spenat omrörs genom och en sprinkling av rostade pinjenötter för extra crunch.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smält smöret i en liten kastrull. Smält smältningen i ett glas, värmebeständigt kanna och låt stå i 5 minuter för smörjmedlet i smöret för att separera. Häll av gyllene, torka, smör och kassera fastämnena.
  2. Häll smöret tillbaka i pannan, tillsätt den riven ingefära, rör om låg värme och tillsätt sedan citronsaft några droppar åt gången tills du når önskad smak - det här är personligt beroende på hur mycket du gillar citron. När du når din önskade smak, stänk lätt med havssalt och håll dig åt sidan.
  1. Rulla vårgrönsakerna i ett tätt gäng och skär med en skarp grönsakskniv. Topp och svansa de gröna bönorna och skölj under kallt vatten.
  2. Stek bönorna över kokande vatten i 5 minuter tills det är lite kokt, sätt sedan grönsakerna och ångan i 3 minuter för att försiktigt vissas men inte kokas genom.
  3. Tippa bönorna och gröna i en varm serveringskål och häll över förbandet. Kasta de två ihop och sluta med några grindar av svartpeppar.

Servera omedelbart. Denna maträtt förbättras inte för att hålla så att det gör sista minuten för att få maximal konsistens och smaker från grönsakerna.

alternativ:

Om du vill tweak receptet, prova vårgrönsakerna stekt i en liten sesamolja. Återigen gör det lätt, bönorna borde fortfarande vara lite krispiga och gröna endast visade sig inte kokta genom.

Släpp ingefära och servera med enkelt citronsmör.

Stänk lite finhackad röd chili i skålen innan du serverar för att ge maträtten en liten bit av en spark och mer orientalisk känsla att äta - perfekt för lättångad fisk.

.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 467
Totalt fett 46 g
Mättat fett 29 g
Omättat fett 13 g
Kolesterol 122 mg
Natrium 9 mg
kolhydrater 11 g
Kostfiber 4 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)