Är majonnäs Vegan? Vad är den bästa veganmayonnaisen?

Är majonnäs Vegan?

Majonnäs är normalt inte vegan, eftersom en av de viktigaste ingredienserna är ägg, tillsammans med olja och några smaker. Men flera märken av äggfri och mjölkfri vegansk majonnäs finns i de flesta livsmedelsbutiker nu och i alla livsmedelsbutiker.

Store-köpte Vegan majonnäs: Vilket är bäst?

En av de mest populära vegetariska majonnäsalternativen är Vegenaise, en av de första som i stor utsträckning saluförs.

Men det finns nu fler alternativ som efterliknar den verkliga sak som du borde veta om. Veganer som letar efter något nära relaterat till äkta mayo i konsistens och smak kommer att njuta av Veganaise av denna anledning. Andra märken att se upp för? Bara Mayo, av Hampton Creek, Nayonaise och Spectrum Organic's Eggless Light Canola Mayo, som också har en hög oljahalt.

Vegenaise sorter

Vegenaise är också populär eftersom det kommer i fyra sorter: original, grapeseed olja, organisk och expeller-pressad. De är alla väldigt lika i smak, och att välja vilka som fungerar för dig är en fråga om personlig preferens. Även om du inte är vegan, använder du en äggfri mjonjon är ett enkelt sätt att minska ditt kolesterol, eftersom traditionell majonnäs är gjord av ägg. Så det är värt att prova en vegansk mayo om ingenting annat än hälsofördelar.

Gör din egen hemlagad Vegan majonnäs

Om du föredrar att göra din egen vegansk majonnäs, har vi bara recepten du behöver.

Här är några sätt du kan göra din egen vegansk majonnäs:

Använda Vegan majonnäs i recept

Du kanske inte har tänkt på majonnäs innan du går vegan, men som vegan spelar majonnäs en viktigare roll i att göra veganversioner av klibbkryddor och såser. Till exempel kommer du sannolikt att börja göra mer hemlagad veganskallad dressing och du behöver vegansk majonnäs för vissa klassiker som vegansk ranch dressing och slutligen kan vegansk majonnäs vara till nytta för saker som hemlagad veganskartad sallad , vegansk tofu "ägg" sallad , vegan "kyckling" sallad , och naturligtvis, vegan cole slaw .

Som nämnts ovan är det viktigt att skapa veganska versioner av rätter som du kanske har älskat innan du går vegan, för att hålla fast vid din vegansk kost. Här är några recept som använder vegansk majonnäs och hjälper till att upprätthålla samma smak och struktur som rätter du kan ha haft när du åt mat som innehåller animaliska produkter som ägg, mjölk och kött: