30-minuters tonfiskmakaronsalad

Jag kommer ihåg först att prova denna makaronsalad med tonfisk när vi besökte min moster Dorothy en sommar. Jag var ungefär 11 år gammal, men glömde aldrig det! Jag har lagt till några fler grönsaker, som den röda paprika och en liten lök, men smaken har inte förändrats mycket alls.

För extra smak, lägg till en matsked eller två hackade dillpipor eller söta pickles tillsammans med majonnäs. Gör det åtminstone några timmar i förväg för bästa smak.

Det här receptet är enkelt fördubblat eller tredubblat för en kollapsuppsamling eller fest. Om du serverar salladen vid en cookout eller tar den med på en picknick, var noga med att förvara den säkert vid en temperatur på 40 ° F eller lägre. Se tips och variationer under receptet för några tips om smak och säkerhet.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ta en stor gryta med ca 3 liter vatten till koka över hög värme. Koka makaroner i kokande saltat vatten för "al dente" - ca 6 till 9 minuter enligt förpackningsanvisningarna. Tappa makaron i en kolv och skölj den under kallt rinnande vatten.
  2. I en stor skål kombineras den dränerade tonfisken och makaroner. Rör om 1 kopp majonnäs, citronsaft, grön och röd paprika och lök. Rör in mer majonnäs, efter behov.
  1. Smak och tillsätt salt och nymalt svartpeppar, efter behov.
  2. Täck macaroni sallad och kyl det tills serveringstid.

Tips och variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 461
Totalt fett 37 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 45 mg
Natrium 466 mg
kolhydrater 13 g
Kostfiber 3 g
Protein 18 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)