Easy Strawberry Rabarber Fool Dessert

Denna jordgubbar Rabarberdräkt är en otroligt lätt efterrätt, och den är ganska mångsidig. Lägg till några blåbär i lagren för att göra det till en röd, vit och blå efterrätt, eller gör det ännu snabbare med fryst och tinat vispaddling. Du kan till och med använda några frusna hel jordgubbar, skivad, tillsammans med den kokta och kylda rabarberblandningen.

Enligt Encyclopedia of American Food and Drink är namnet "idiot" en efterrätt av kokt, renad frukt som serveras med grädde. Ordet dras tydligen tillbaka till omkring 1590 i tryck.

Om du tittar på kalorier och fett, prova denna efterrätt med vanilj yoghurt eller fettpudding i stället för vispgrädden. En fruktdräkt kan också göras med lager av konditorivaror, pudding eller vanilj.

Det här är en enkel och elegant utseende, och det är ett underbart sätt att fira våren Rabarber och jordgubbar. Använd stora, stabila vinglas eller parfait dessertglas.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda rabarbern med apelsinjuice och granulärt socker i en mellanskockpanna över medelvärme. Ta rabarberblandningen till en simmer. Minska värmen till låg och fortsätt tillagning, rör om och om i ca 5 minuter. Täck och fortsätt matlagning i 5 minuter längre tills rabarberblandningen är mycket mjuk. Överför till en skål, täck och kyla grundligt i kylskåpet.
  2. Slå den tunga piskningskruten i en iskall skål tills den börjar tjockna. Slå i konditorernas socker och vanilj och fortsätt att slå tills mjuka toppar bildar. Lag några av rabarberblandningen och några skivade jordgubbar, sedan ett lager av vispgrädde. Upprepa lagren tills frukt och grädde används.
  1. Detta kommer att göra ca 4 portioner, beroende på storleken på din efterrätt.

Expert tips

Du kanske också gillar

Rabarber Crisp Dessert Recept Med Havre Crumb Topping

Strawberry Rabarber Crumb Cake

Rabarber Cobbler Recept

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 226
Totalt fett 3 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 20 mg
kolhydrater 50 g
Kostfiber 5 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)