Slow Cooker Pear Smörrecept

Detta pärlsmör är silkeslätt och kräver mycket lite aktiv tid i köket tack vare den hjälp det tar från din långsamma spis.

Sprid det på toast, virvla det i havregryn, eller bara ät det ur burken med en sked!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skala och kärna päronen. Det är viktigt att skala dem, för precis under pärlskalar finns specialiserade celler som kallas scleroids som kan ha en grusig konsistens. Peeling päron kommer att ge ditt färdiga pärlsmör en silkigare konsistens.
  2. Klipp de skalade, kärnade päron i inga större än 1-tums bitar.
  3. Kombinera de hackade päron tillsammans med vattnet eller juice, honung eller socker (om du använder), citronsaft och lust i en långsam spis. Täck och koka på hög inställning i 4-5 timmar tills päron är mjuka.
  1. Använd en slitssked för att överföra päron till en mixer. Förvara eventuell matlagningsvätska kvar i långsam spis. Puree päronen, tillsätt bara tillräckligt med matlagningsvätskan för att få en tjock spridbar konsistens.
  2. Överför pärlsmöret för att rengöra halv eller kvart pintburkburkar med en smörkniv, sked eller dina noggrant rena fingrar för att trycka ut några luftbubblor. Lämna 1/2-tums huvudutrymme mellan matets överdel och kanten på varje burk. Det är inte nödvändigt att sterilisera burkarna för detta recept. Skruva på 2-deliga burklockor. Process i kokande vattenbad i 20 minuter.

variationer:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 400
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 2 mg
Natrium 1 318 mg
kolhydrater 80 g
Kostfiber 7 g
Protein 23 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)