Rökt sill fiskkakor

Nederländernas favorit hälsosamma mellanmål, brinnessild , kan verka lite skrämmande för de oinitierade. Rökt sill, å andra sidan, medan det fortfarande är holländsk nederländska, tycks vädja till fler människor. Det måste vara en textur sak ...

Vi serverar ofta bara rökt sill på bröd eller kakor med vår pepparrotsås . Men, kombinera rökt sill med några kvarvarande potatismos, och du får fina smakfulla fiskkakor som är fulla av omega fettsyror. De är alltid en folkmassan.

Du kan naturligtvis göra potatismos i synnerhet för detta recept (eller, om du känner dig särskilt lat, ta en förpackning med godkvalade färdiga potatismos från din stormarknad), men vi tror att du är överens om att detta är kylmatta mat - praktiskt för ett av tillfällen när du inte har något i huset men lite daggamle potatismos och ett paket rökt fisk.

Det finns en speciell smugglädje som kommer från att piska upp en god måltid från till synes ingenting. Vi har använt rökt sill här, men dessa fiskkakor är lika bra när de görs med rökt makrill eller rökt lax.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. I en stor skål, kombinera potatismos, persilja, vårlök och paprika.
 2. Använd en fin rivare (vi gillar att använda ett Microplane-rivjärn för detta), skör ungefär 1/4 av citronen (endast gul hud) och tillsätt zest till potatisblandningen.
 3. Bryt ägget i en grund soppa skål, vispa och tillsätt 1 msk ägg till mash. Blanda väl.
 4. Ställ resten av äggen åt sidan tills senare.
 5. Använd dina händer, flak försiktigt sill, ta bort hud eller ben.
 1. Vik flakad fisk genom potatisblandningen.
 2. Täck ett bricka eller en stor tallrik med plastfolie. Form 8 jämnt storlek bollar med fiskblandningen och placera på brickan, tryck försiktigt ner med handflatan för att bilda 8 fishcake patties.
 3. Täck patties med plastfolie och vila i kylskåpet i minst 20 minuter (eller över natten, om du gör det i förväg).
 4. Montera tre soppskålar: en med resterande slagen ägg från tidigare i receptet, ett med mjöl och en med färska brödsmulor (vi gillar pankokrummor).
 5. Skaka sillfiskkakorna i mjölet, se till att de är jämnt belagda. Skaka av allt överskott mjöl.
 6. Dunk fiskkakorna kort, en efter en i soppskålen med den slagna äggblandningen, så att allt överskott av ägg kan droppa av.
 7. Överför nu fiskkakorna, en efter en, till maträtten med brödsmulorna. Kasta varje i brödsmulorna tills den är noggrant belagd.
 8. Lägg till smör och olivolja (du behöver ungefär 1 msk smör och 3 msk olivolja) till en stor stekpanna och värma tills smöret blir skumigt.
 9. Tillsätt hälften av fiskkakorna och koka tills brödsmulorna blir gyllene och krispiga - de kommer att behöva ca 3 minuter åt sidan.
 10. Ta bort fiskkakorna från stekpannan och låt dem tömma på kökspapper.
 11. Upprepa processen med de övriga 4 fishcakesna.

Servera med bakade tjocka ugnsfries , sallad, citronkilor och vår färska tarragon & vitlökmajonnäs .

Tips: Överfyll inte pannan. Om du inte har en stor stekpanna, gör flera satser i en mindre stekpanna och behåll de tidigare satsen varma i en förvärmd ugn.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 406
Totalt fett 25 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 127 mg
Natrium 744 mg
kolhydrater 34 g
Kostfiber 4 g
Protein 12 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)