Gör chokladplast med detta recept

Chokladplast är en läcker, mångsidig chokladpasta som kan användas för att dekorera kakor, petitfours och många andra bakverk. Använd chokladplast för att pakka kakor som förpackningar, skapa band och bågar och gör utklippsdekorationer.

Detta recept kan också göras med mjölk eller mörk choklad . Proceduren för mjölkchoklad är densamma, men om du använder mörk choklad, öka mängden majssirap till 2/3 kopp. Observera att du inte kan uppnå samma färgverkningar när du använder mjölk eller mörk choklad och att du ska rulla ut mjölk eller mörk chokladplast i kakaopulver istället för pulveriserat socker.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Häll choklad och lägg den i en stor mikrovågssäker skål.
 2. Mikrovågsugnen choklad tills smält , omrör efter varje 45 sekunder för att undvika överhettning av choklad.
 3. Ta bort smält choklad från mikrovågsugnen och rör om tills den är jämn. Tillsätt majssirapen och rör om tills blandningen är grundligt kombinerad.
 4. Skaka chokladet på ett stort ark plastplast och linda det ordentligt. Låt chokladet svalna och stelna vid rumstemperatur, i minst 6 timmar eller över natten.
 1. Mjuka den härdade chokladen genom att knådas den med handskäddade händer, eller mikrovågsugnen är det kort 10 sekunders mellanrum tills det blir mjukt nog att arbeta med.
 2. Fortsätt att knä till den är jämn och smidig. Oroa dig inte om din chokladplast har klumpar - dessa kan bearbetas genom knådningsprocessen. Damm händerna med socker om chokladet börjar hålla sig.
 3. Vid denna tidpunkt kan du dela upp det och knäda olika matfärger till choklad, om så önskas. Var noga med att byta handskar mellan satser för att undvika att muddyna färgerna.
 4. Damm din arbetsyta med ett tunt lager av pulveriserat socker.
 5. Rulla ut chokladplasten tills den är mycket tunn (ca 1/8-tum). Alternativt kan du använda en pastarulle för att göra smala band eller band.
 6. Nu är du redo att dekorera med din chokladplast! Du kan skära ut former eller bokstäver med kakskärare eller en kniv, eller form chokladplast i band och bågar, eller använd stora plåtar av plast för att pakka hela kakor eller petit fours.
 7. Samla kvar rester av chokladplast och packa tätt. Förvara i en sval skåp och använd inom 2-3 veckor.
 8. För att återanvända, upprepa mjukningsinstruktionerna i steg 5.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 183
Totalt fett 9 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 6 mg
Natrium 37 mg
kolhydrater 25 g
Kostfiber 0 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)