Strawberry Rabarber Crumb Cake

Denna härliga crumbkaka är ett bra sätt att använda denna säsongs rabarber och jordgubbar. Servera denna tårta som en kaffekaka för brunch eller frukost, som en dessertkaka, eller ta den med i en potluck.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smörj och mjöl en 9-tums fjäderformspanna.
  2. Kombinera rabarber, mashed jordgubbar, citronsaft i en medelstora kastrull. Kombinera 2/3 kopp socker och majsstärkelse och lägg till fruktblandningen. Ta till en simmer, omrörning. Minska värmen till låg och sjuda, rör om tills det är förtjockat. Avlägsnas från värme och låt svalna.
  3. Värm ugnen till 350 F.
  4. Kombinera 1 1/2 kopp mjöl, läsk, bakpulver och salt i en skål.
  5. I en stor blandningsskål slår du 1 sticka med smör med 3/4 kopp granulat tills det är lätt och fluffigt. Slå i ägg och gräddfil. Slå i vanilj. Slå långsamt i mjölblandningen tills den är jämn och blandad. Spridas i den färdiga panelen.
  1. Sked avkylad påfyllningsblandning över kaka smeten.
  2. Kombinera 3/4 kopp mjöl, 1/2 kopp granulat, kanel, muskotmjöl, 5 msk smält smör och hackade pekannötter, om de används. Blanda väl och strö jämnt över fyllnadsskiktet.
  3. Baka i ca 45 minuter, eller tills kakan är fast och toppning är lätt brunad.

Fler recept
Strawberry Rabarber Dump Cake

Strawberry Rabarber Crisp

Snabb och enkel jordgubbar Rabarber Fool

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 218
Totalt fett 11 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 57 mg
Natrium 251 mg
kolhydrater 27 g
Kostfiber 2 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)