Easy Beer Steamed Recept Recept

Lätt, utsökt och ... öl! Vad mer kan du vilja när det gäller att göra en räkor middag? Beer Steamed Recept Recept är ett roligt sätt att ändra din skaldjur rutin .

Receptet är mycket enkelt och tar ungefär 20 minuter från början till slut. Räkorna är faktiskt inte kokta i öl men ångas över en kokande ölkälla för att lägga till en subtil och söt hoppy-citrusmak som är unik och utsökt och kommer att förändras med varje ny öl du försöker.

Eftersom räkorna inte kokas i öl kan receptet lätt anpassas för att skapa så många portioner som du behöver, bara lägga till eller minska antalet räkor som går in i den ångande korgen. För en entree är den genomsnittliga serveringen ungefär 7-10 medium räkor per person .

När du är redo att servera, bestämma om du vill att räkorna är varma eller kalla. De kan serveras på egen hand med en sida av cocktailsås eller smält smör för en utsökt aptitretare eller över en bädd pasta eller en sida av ris för en entree. Hur som helst är dessa räkor fantastiska.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Tillsätt öl, citronsaft och salt till en stor kastrull eller stewpot.
  2. Lägg till din ångbrygga korg , se till att den sitter bra över öl.
  3. Lägg selleri och räkor i korgen och locket.
  4. Koka ölen och reducera sedan till en simmer.
  5. Koka tills alla räkor blir rosa. Topparna tenderar att ändra färg först så se till att flytta runt och kontrollera att alla har vänt.
  6. Servera varma eller kalla som de är eller med cocktailsås eller smält smör.

Om du föredrar din räka kyld, skapa ett isbad . Fyll bara en stor skål med is och vatten och dump sedan den kokta räken på toppen tills de svalnar.

Välja rätt öl

Det mest avgörande beslutet i detta recept är vilken öl som ska användas. Det finns många stilar av öl att välja mellan och varje kommer att lägga till olika smaker till ångan. Vilket du väljer beror mycket på personliga preferenser, men här är några bra poäng att överväga.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 293
Totalt fett 2 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 454 mg
Natrium 1,226 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 1 g
Protein 54 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)