Citron och Vitlök Kyckling Ben Quarters

En smörig blandning av citron, vitlök och timjan smakar den här smaksatta grillade eller broiled kycklingen. Detta recept är ett utmärkt val för kycklingbenkvarter eller hela kycklingben.

Lägg till en extra vitlöksklyfta för mer vitlök smak. Om du har färsk timjan, använd ca 2 teskedar.

Inte bara är kycklingsbenen saftiga och smakrika - de är billigare än många andra nedskärningar. Receptet kan också beredas med benhöna lår eller trummor (använd 8 stycken).

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Gnugga kycklingbenet överallt med citronen.
  2. Kombinera smöret, vitlök, timjan, salt, peppar och paprika. Pensla eller sked blandningen på hönksidan av kycklingbenen.
  3. Förvärm pannkakan (hög eller 500 F).
  4. Placera kycklingen på rack av en pannkakspanna. Häll ungefär 1/4 tum vatten i botten av pannan för att förhindra att fettet brinner och röker. Koka kycklingen ca 6 tum från värme i 10 minuter. Vrid och borsta med smörblandningen. Broil i 10 minuter längre. Borsta igen med smörblandningen och bröd tills de är mjuka och guldbruna. Leta efter en minsta temperatur på 165 F på en snabbläs termometer som sitter i den tjockaste delen av låret. Juicerna ska springa klart när de hålas med en gaffel.
  1. Pensla med mer smörblandning före servering.

tips

Ett helt kycklingben består av trumben och lår, medan ett kycklingben kvartal innehåller en del av ryggen. Använd antingen en i detta recept.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1350
Totalt fett 82 g
Mättat fett 27 g
Omättat fett 31 g
Kolesterol 449 mg
Natrium 405 mg
kolhydrater 13 g
Kostfiber 1 g
Protein 134 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)