Spicy morot hummus Vegetarisk smörgås

Hemlagad kryddig gulrot hummus är ett av mina nya favorit sätt att krydda denna klassiska kikärtspridning. Smörj det på en rostat fröad multigrain bulle och lägg till alla dina favorit krispiga grönsaker för en fantastisk tag på en vegetarisk smörgås.

Vad du behöver

Hur man gör det

--- FÖR SPICY CARROT HUMMUS ---

  1. Börja med att kasta morötterna och vitlökarna med halva olivoljan och havsaltet och rosta dem i en 425 F-ugn tills de är mjuka - cirka 20 minuter - slängar morötterna periodiskt genom matlagningsprocessen. När du har kokat genom, sätt åt sidan och låt svalna.
  2. Tillsätt kokta och kallade morötter, vitlöksklyfta, tahini, 2 msk citronsaft, vatten och kryddor till en matprocessor och pulsa tills det är lätt. Om hummusen är för tjock, fortsätt tillsätt olivolja och / eller vatten tills det är smidigt och smakfullt.
  1. Rör om så mycket Sriracha som du kan hantera och krydda med salt och peppar. Använd omedelbart eller kyl.

--- FÖR SANDWICH ---

  1. Skål din multigrain-frönsad bulle och tillsätt ett smet av den kryddiga morotmuskroppen på varje sida. Stapel på tomat, groddar, banan paprika, snabb betade rödlök och gurkor. Ta den andra halvan av den rostade multigrain-fröna bullen och lägg den på toppen. Servera omedelbart.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 2823
Totalt fett 173 g
Mättat fett 23 g
Omättat fett 90 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1,012 mg
kolhydrater 255 g
Kostfiber 62 g
Protein 102 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)