Ett recept för gammaldags Nya Zeeland Louise Tårta

Louise Cake är en gammaldags Nya Zeelands favorit, bestående av ett tunnt lager av tårta eller kexkrummor (kakor) fyllda med hallon eller plommonsjuka, kokosmingue och sedan bakad i ugnen. Det finns små variationer från region till region och familj till familj. Det kallas också Louise Cake Slice eftersom det är bakat i en rektangulär panna och skuren i rutor.

Kakan sägs namnges efter prinsessan Louise av England, drottning Victoria dotter. Jag gillar att lägga till en sprinkling av färska hallon för en tårt twist till kakans sötma.

Kiwi matlagningsbibel, "Edmonds Classics", rankade Louise Cake sjätte i "Top 10 Favorite Kiwi Recipes."

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Värm ugnen till 150C / 300F.
 2. Smörj lätt en 11 tum x 7 tum rektangulär tårta. Line tenn med bakpapper och låt pappret hänga över kanterna lite för att underlätta kakans avlägsnande när den är bakad.
 3. För att göra kakan: I en blandningsskål grädde tillsammans smöret och sockret tills det var ljust och fluffigt. Tillsätt tre äggulor, en i taget, slå bra efter varje tillsats.
 4. Sifta mjöl och bakpulver tillsammans. Vik in i den krämiga smör-sockerblandningen. Degen verkar ganska smulös, men det här är normalt. Tryck degen i botten av den fodrade tårtan.
 1. För att göra kokosmingens toppning: I en ren skål, använd en elektrisk mixer för att slå de tre äggvita tills de bildar mjuka toppar.
 2. Lägg gradvis 1/4 kopp ricinusocker, en matsked åt gången, medan du fortsätter att slå vittna tills de bildar styva, glansiga toppar. Använd en spatel för att försiktigt vik i den torkade kokosnoten och vaniljens essens (extrakt).
 3. Använd en spatel, sprida ett tunt skikt sylt över degen i pannan.
 4. Därefter sked och sprida kokosmjölken över sylt, se till att marängen helt täcker syltningen.
 5. Baka i 20 till 25 minuter eller tills meringue toppen är en mjuk rosa äggskal färg. Det är normalt för marängen att spricka, så var inte panik.
 6. Ta ur ugnen och kyla i tenn i två till tre minuter. Ta försiktigt bort kakan från tennet genom att hålla på bakpappret och lyft försiktigt. Kyl på ett trådställ.
 7. När du har svalnat, skär kakan i rutor och servera toppad med färska hallon, om så önskas. Louise Cake kan hållas i en lufttät behållare i upp till en vecka.

Redigerad av Barbara Rolek

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 335
Totalt fett 17 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 113 mg
Natrium 417 mg
kolhydrater 39 g
Kostfiber 3 g
Protein 9 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)