Hemlagad (kokad) majonnäsrecept

Råägg är en viktig ingrediens i majonnäs . Om du är orolig för att använda råa ägg i din majonnäs, prova den här metoden som värmer äggen tillräckligt för att döda bakterier. Du kan också använda utstrålade ägg och hoppa över uppvärmningen.

Vad du behöver

Hur man gör det

Värm äggulorna, citronsaft , vatten och socker i en liten stekpanna över mycket låg värme, rör om och skrapa botten av pannan hela tiden med en spatel. Vid det första tecknet på förtjockning, ta bort pannan från värmen men fortsätt omrörningen. Doppa på pannbotten i en stor panna med kallt vatten för att sluta mata. Skrapa i en mixer, blanda i en sekund eller så, låt sedan stå upptäckt minst 5 minuter för att kyla.Tillsätt torr senap , salt och cayenne om du använder. Skydda oljan med mycket långsamt i början och ner i mittenhålet i äggblandningen. Överför majonnäs till en ren behållare och kyla omedelbart. Detta kommer att hålla i minst 7 dagar kylt.

Källa: av Shirley O. Corriher (WM Morrow)
Reprinted with permission.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 31
Totalt fett 2 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 75 mg
Natrium 227 mg
kolhydrater 1 g
Kostfiber 0 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)