Dia de los Santos Inocentes

Dag för de heliga oskyldiga: pranks, fest och antika traditioner runt Spanien

Det finns ingen semester i Spanien som inte inkluderar att äta läckra tapas , festa på en enorm måltid eller munching läckra godis och Dia de los Santos Inocentes är inget undantag.

Origins of the Holiday

I Spanien är 28 december en dag med praktiska skämt, som liknar vad vi i USA firar på April Fool's Day. Dia de los Santos Inocentes - Dag för de Heliga Innocentsna är en religiös helgdag som heter till ära för de unga barnen som slaktades på order av kung Herodes runt tiden för Jesu födelse.

Dessa unga offer hette Santos Inocentes eller "Holy Innocents" eftersom de var för unga och oskyldiga att ha begått några synder. Trots att festivalen förblir på den katolska liturgiska kalendern, har den religiösa aspekten nästan glömts, och prankarna som blev populära under medeltiden har kombinerats med vinterfestiviteter av hedniskt ursprung. I likhet med Halloween brukade grupper av barn i städer i hela Spanien gå från hus till hus och frågade efter godis eller kakor, gjorde buller med skedar och anisflaskor och sjöng traditionella jullåtar. Namnet på detta är pedir el aguinaldo. Barnens betalning eller aguinaldo kom i form av godis, som mantecados eller polvorones . Denna anpassning har bleknat, särskilt i de stora städerna, men övas fortfarande i några av de mindre byarna. Bakers i Spanien fick till och med i faktum genom att göra salt snarare än söta kakor i dagarna förbi.

Festerna idag

Idag spelar de flesta spanska barnen enkla prankar som att sätta salt i sockerskålen eller klistra på papper på människans ryggar. Dessa små praktiska skämt kallas Inocentadas . Men ovanliga fester som härrör från gamla traditioner fortsätter att hållas, såsom "Flour Battle" som äger rum på gatorna i Ibi, Valencia och "Crazy People's Dance" i Jalance, även i Valencia.

Den mest ovanliga firandet vi känner till äger rum i Setiles, där fokus ligger på djävulen och en stor spansk måltid för byns ungdom:

Setiles är en liten stad i Castilla-La Mancha . Enligt Setiles hemsida innehåller festivalen natten framför, massan, en dans, en auktion och en man som klädd som djävulen - komplett med horn, en getskägg, träsvärd och svans. Dagen är också känd som "Devil's Day" och barnen följer djävulen runt staden hela dagen och försöker få tillräckligt nära för att dra sin svans. Setiles unga män går från hus till hus och samlar mat "donationer" till en egen fest. Uppenbarligen hjälper "djävulen" de unga människor övertyga alla motvilliga townspeople att donera mycket mat, inklusive spanska chorizo- och morcillaporslor , jamon Serrano , bröd och mer. Förr i tiden användes bara donationerna för att förbereda och tjäna endast de unga männen som kom i åldern under året, liksom djävulen själv. Men idag är alla barn i staden inbjudna till en stor måltid där cordero asado eller cochinillo asado är huvudrätten.

Fira helt enkelt

Om du har spenderat tillräckligt med tid i köket och förbereder högtider denna säsong, ta en paus från allt som lagar mat och lägg dig till en enkel spansk middag.

I stället för att övertyga dina grannar om att ge upp maten som Setils barn, eller leka på familjen, sluta in hos den lokala mataffären och plocka upp några spanska chorizo och / eller morcilla korv, några skivor jamon Serrano , spanskost , en färsk baguette och en flaska spanskt vin.