Mantecadas de Astorga Recept

Mantecadas de Astorga, som namnet antyder, är rika lilla kakor från staden Astorga (eller Leon ). Det är en populär spansk efterrätt med djupa rötter. Historien om deras skapande börjar på 1800-talet bakom väggarna i Sancti Spiritu-klostret.

Enligt legenden lämnade en nonner som heter María Josefa Gonzáles Prieto beställningen att producera och sälja Mantecadas. De var mycket populära, och i slutändan producerades dessa fluffiga kakor kommersiellt av flera företag. Idag är de synonymt med Astorga och kan köpas i varje bakverk i staden, tillsammans med innehavarna de Mayorga .

Rektangulära pappersbehållare vikdes för hand, fylldes med Manteca RDA-smeten och bakades. Idag säljs de fortfarande i pappersbehållarna i bagerier. Lyckligtvis för hemmakare, idag kan papperskakor användas för att ställa in muffinspannor. Servera till frukost, brunch eller eftermiddagste eller Merida .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 375 F.
  2. Det första steget i att göra ljusa och smöriga Mantecadas är att grädda smöret och sockret ihop ordentligt. Låt smöret vara vid rumstemperatur i minst 30 minuter för att mjukna. Skär smöret i bitar och placera i en medium eller stor mixskål. Slå smöret med en elektrisk mixer på låg hastighet i ca 30 sekunder för att piska på den. Tillsätt sockret i skålen och slå på hög hastighet tills blandningen blir en ljusgul färg, skrapa skålens sidor ibland.
  1. Separera äggulorna från de vita, placera dem i olika skålar. Med elblandaren på medellång hastighet, tillsätt äggulorna en efter en till smöret och sockret.
  2. Se till att skålen och beatersna är rena och torra, eller vita kommer inte att styva. Slå äggvita till styva toppar. Först, slå på långsam hastighet tills skummad, sedan högt till styvt. Lägg till en nypa salt för att stabilisera de vita. Överbett inte. Vik de vita i de andra ingredienserna med långsamma, mjuka rörelser.
  3. Sifta mjölet. När du slår blandningen på låg hastighet, tillsätt mjölet lite åt gången. Strö i kanel och blanda in.
  4. Linje muffinspanna med papperskakor. Skölj smeten försiktigt i kopparna tills den är cirka 1/2 till 3/4 full. (Receptet gör 18 till 24 stycken.) Stänk på toppen av varje Manteca RDA med lite granulerat socker.
  5. Baka i en het ugn på mittstället i ca 15-20 minuter. Kakorna ska vända en gyllene färg och socker kommer att bilda en skorpa. När det är färdigt, ska en tandpetare sätta in i mitten av en tårta städa ut rent.
  6. Låt svalna innan du drar ur pannan.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 148
Totalt fett 10 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 72 mg
Natrium 92 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 0 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)