Gör din egen Cochinillo Asado-Spanish Roast Suckling Pig

Cochinillo asado eller grillad svingris är en av de mest typiska rätterna i köket Castilla, Spanien, särskilt i staden Segovia. Kockar är stolta över sina grillade grisars ömhet och bevisar hur känsligt köttet är genom att skära grisen med en platta istället för en kniv.

Tekniken är densamma som att rosta någon annan typ av kött, och en sugande gris är ett idealiskt centrum för en traditionell spansk måltid som kommer att imponera på dina gäster. Suckling grisar är mycket mindre än de grisar vi är bekanta med som är rostade på en utomhusspit. De är ungefär en tredjedel av storleken och kan vara svåra att hitta i USA. Men det är värt sökningen, och om du frågar din slaktare kommer de troligtvis att kunna få dig en.

Detta recept kräver spanska olivolja, som har en mer fruktig smak än italiensk olivolja, men om du inte hittar den spanska versionen försöker du hitta en italiensk olja som beskrivs som "fruktig".

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 425 F.
  2. Smäll grisen med salt och peppar, inifrån och ut. Vik öronen med aluminiumfolie för att förhindra att de brinner. Placera grisen i en stor, öppen stekpanna. Belägga med olivolja och placera smör av smör överallt.
  3. Placera i ugnen och steka, rosta ofta med pannan, i ca 2 1/2 timmar.
  4. Medan grisen rostar, skalla av morötterna och löken. Skiv morötterna i 4 stycken vardera och grovhack löken. Omkring 10 minuter innan du tar bort grisen från ugnen, placera morötterna och löken i pannan med grisen.
  1. Ta bort grisen från ugnen när den är helt kokad. (Kontrollera köttet och se till att saften är klar och inte blodig.) Ta bort aluminiumfolien från öronen och sätt gris på en serveringsfat. Håll värmen i en värmebord eller i ugnen på lägsta inställning.
  2. Häll saft från stekpannan i en kastrull , lägg till grönsakerna och värm över medium värme på spisen. När saften börjar sitta, skumma fettet från toppen. Tillsätt 2 koppar vatten. Öka värmen till hög och koka snabbt för att tjockna. Stam genom en sil eller cheesecloth i en sås båt eller liten skål.
  3. Servera grisen på en stor tallrik med den varma såsen på sidan och rostade eller stekt potatis och en enkel grön sallad.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 790
Totalt fett 42 g
Mättat fett 13 g
Omättat fett 22 g
Kolesterol 41 mg
Natrium 204 mg
kolhydrater 86 g
Kostfiber 38 g
Protein 39 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)