Hur man gör smen marockansk konserverad smör

Det marockanska konserverade smöret är känt som att ha mer av en ostliknande smak än en smörsmak. Det läggs ofta till tagine recept samt många andra traditionella marockanska rätter men också njutas helt enkelt spridas på bröd. En liten mängd smen som ingår i en maträtt kommer att låna en distinkt smak som inte kan replikeras av en alternativ ingrediens.

Innan du fortsätter med receptet, se till att du har lite ostkot och ett rent glas eller keramikburk till hands för smen . Och planerar inte att använda den omedelbart - även om det är mycket lätt att göra, måste smenna sitta en månad eller längre för att den karakteristiska smaken ska utvecklas. ju längre den sitter desto starkare blir smaken.

Smen kan klargöras från saltat klarat smör, som i detta recept, eller smaksatt med örter som i Smen med Thyme eller Oregano .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smält smöret över låg värme i en liten kastrull. Öka värmen och sätt det smälta smöret till en simmer. Simma försiktigt i 30 till 45 minuter, eller tills mjölkfastämnena på botten av kruken har blivit ljusgula.
  2. Lägg en bit ostklapp över en skål och försiktigt häll det klara smöret (inte fasta ämnen) genom en ostklaff. Upprepa denna ansträngning flera gånger om det behövs för att avlägsna alla spår av fasta mjölkmedel. Du vill bara ha helt klart klarat smör för smen .
  1. Rör saltet i det ansträngda klara smöret, häll det sedan i en burk. Täck, och lagra på en sval, mörk plats (ett skåp är bra) i en månad eller längre.
  2. Efter öppningen, lagra smen i kylskåpet.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 102
Totalt fett 11 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 30 mg
Natrium 220 mg
kolhydrater 0 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)