Turkisk-Style Cream of Tomato Soup Recept

I många kök över hela världen har olika versioner av tomatsoppa alltid varit en favorit för både barn och vuxna. Krämig, smidig tomatsoppa är en av de vanligaste sopporna i Turkiet , serverad före både lunch och middag.

Förberedd på nästan alla hushålls-, restaurang- och arbetsplatskafeterier, har de flesta turkiska kockar en egen unik version av receptet på tomatsoppa. Vissa föredrar det krämig med tillsatt mjölk. Andra föredrar det med att lägga till vanliga Egeiska kryddor som oregano . Vissa gillar det hett och kryddigt, så de lägger heta röd paprikaflingor och andra kryddor vanliga i de sydöstra områdena i Turkiet.

Men det är beredd, tomatsoppa i turkisk stil är lätt att göra och komplimangerar den enklaste biljetten som kalla smörgåsar och grillad ost till det fancyaste priset. Dina barn kommer att älska det också.

Prova det här enkla receptet på turkisk stilssoppa som använder tomatjuice som jag gör hemma. Fortsätt och njut av den här klassiska soppens turkiska stil.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smör först smöret eller margarinen i en täckt kastrull. Tillsätt mjölet och rör om tills det är bubbligt. Var försiktig så att inte mjölet mörknar eller brinner.
  2. Därefter tillsätt tomatsaften långsamt under omrörning eller vispa med en trådpiska. När tomatjuice kommer till en mild koka, tillsätt saltet och peppar och rör om tills det kombineras.
  3. Minska värmen och täck kåpan. Låt soppen simma försiktigt i ca 10 minuter. Ta bort locket och rör om mjölken. Fortsätt rör om tills soppen värms hela vägen och börjar ånga. Var försiktig så att inte soppan koka. Lägg till mer mjölk om det behövs för att få önskad konsistens.
  1. När soppen värms hela vägen, justera salt och peppar till din smak. Ladla den i dina serveringsskålar. Lägg en generös nypa riven ost på toppen av varje skål och servera omedelbart med bröd.
  2. Om du vill ha en rikare soppa, byt mjölken med halv och hälften, eller tillsätt 2 matskedar av tung grädde till blandningen. När jag tittar på min vikt använder jag ofta skummjölk i stället för hela mjölken och minskar mängden smör och mjöl något.
  3. Du kan också lägga till vanliga turkiska kryddor till soppan, som oregano, mint och heta pepparflingor för en annan vridning. För tangier, redder soppa, använd vatten i stället för mjölken för att tona soppen.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 256
Totalt fett 13 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 15 mg
Natrium 1,703 mg
kolhydrater 28 g
Kostfiber 3 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)