Yuca med vitlöksås (Yuca con Mojo)

Detta är min version av yuca con mojo - yuca med vitlöksås. Det är en läcker vegansk kubansk maträtt, en kombination av citrus, lök, vitlök, kryddor och - naturligtvis - yuca. Det är ett gott alternativ till potatis som en sidovägg - i själva verket har yuca kallats den "bättre" vita potatisen av de som är bekanta med den.

En häftklammer av den karibiska dieten och den är mycket populär i afrikansk och asiatisk mat, denna knöl är vanligtvis också tillgänglig i stora amerikanska livsmedelsbutiker, antingen färska eller frysta. Du kanske måste jaga det lite, men det kallas också ibland kassava, maniok eller bra gammal amerikansk tapioka, så du kanske vill leta efter det under dessa andra namn.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka yuca i saltat vatten tills det blir ömt, ca 30 minuter.
  2. Töm yuca och placera den i en serveringsrätt. Ställ den åt sidan, men håll den varm. Låt inte det komma tillbaka till rumstemperatur medan du gör vitlökssås.
  3. Kombinera lök, apelsinjuice, limejuice, koriander och vitlök i en skål. Häll blandningen över yuca.
  4. Värm olivolja, oregano, kummin, salt och peppar i en tung panna tills det är varmt. Häll den heta oljan över yuca.
  1. Garnera med orange kilar.

Tips och variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 281
Totalt fett 14 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 93 mg
kolhydrater 38 g
Kostfiber 3 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)