Candy Bar Caramel äpplen

Candy Bar Caramel äpplen är ett dekadent sätt att njuta av en servering frukt! Skarpa äpplen är täckta med ett lager karamell, ett lager av choklad och en beläggning av hackade godisstänger. Jag gillar att använda Snickers-barer eftersom choklad och karamell av äpplet är ett trevligt ackompanjemang till Snickers peanut-nougat-smak, men alla hackade godis du tycker om kommer att fungera. Om du inte har träspett, kan du istället ersätta ätpinnar eller spetsar.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förbered ett bakplåt genom att fodra det med aluminiumfolie och spruta folien med nonstick matlagningsspray . Placera de hackade godisstängerna i en skål.

2. Tvätta och torka äpplen noggrant. Ta bort stammarna och fäst spettarna fast i spindeländarna.

3. Placera de oöppnade karamellerna och vattnet i en mikrovågssäker skål. Mikrovågsugn i 1 minut, rör sedan, mikrovågsugn i ytterligare minut eller tills det är helt smält.

Karamellen ska vara jämn och flytande vid slutet.

4. Håll ett äpple genom spett och doppa det i karamellen, luta skålen i vinkel och rotera äpplet för att täcka det helt med ett jämt jämnt lager. Ta ut det ur karamellen och snurra det upp och ner för att ta bort överskott, sätt sedan på det färdiga bakplåten. Upprepa med kvarvarande äpplen.

5. Placera de karamellbelagda äpplen i kylskåpet för att ställa in i minst 30 minuter.

6. Placera choklad- eller chokladglassbeläggningen i en mikrovågssäker skål och mikrovågsugn tills den smälts och omrör varannan 45 sekunder.

7. Doppa det karamell-täckta äpplet i choklad, tills karamellen nästan helt täckt. Om det hjälper, använd en sked för att hälla lite av chokladet över karamellen för att få jämn täckning. Medan chokladet fortfarande är våt, tryck några hackade godisstänger i choklad och placera dem i ett jämnt lager runt äpplet. Placera äpplet tillbaka på bakplåten och repetera med resterande äpplen.

8. Torka äpplen i kylskåp tills det är helt klart, ca 30 minuter. Om du inte ska betjäna äpplen omedelbart, tätt linda dem individuellt i plastfolie och förvara dem i kylskåpet i upp till en vecka