De 4 bästa metoderna för att laga en biff inomhus

Om du inte har tillgång till en grill, eller kanske det är bara för kallt att gå ut, kan du fortfarande laga en fantastisk biff utan att lämna ditt kök. Vi testade fyra olika tekniker. Var och en fungerade bra, och det är säkert att vara en bästa metod för varje biffpreferens.

Grundregler

Du kan använda någon skiva av stek för dessa metoder, men för vår jämförelse använde vi feta klippa biffar, som NY strip eller ribeye, skurna mellan 1 och 1 1/2 tum tjock .

Var och en fördes till rumstemperatur innan du lagade mat, vilket innebär att du tar det ur kylskåpet och låt det sitta på disken i 30 till 60 minuter innan du lagar det.

En rumstemperaturbiff kommer att bli bättre eftersom det kräver mindre tid över värmen, vilket i sin tur hjälper till att säkerställa att den inte överhettas.

Och när det gäller matlagning är det bästa sättet att laga en biff inomhus på en gjutjärnspanna. Gjutjärn blir varmt och stannar varmt, och eftersom det är platt kan du vara säker på att varje tum av din stek kommer i kontakt med den varma matlagningsytan.

Också, för att laga en bra biff, måste du säsja det tillräckligt . Det betyder gott om Kosher-salt och nybakad svartpeppar.

Därefter antar vi att du gillar dina biffar medium-sällsynt till medium , för det är vad teknikerna nedan kommer att ge dig. Om du gillar dem mindre eller mer, måste du ändra metoderna här enligt.

Slutligen måste du vila dina biffar .

Vila hjälper till att bevara stekens saft, så att de inte kommer att hoppa ut när du skär i den. Vilstolarna för varje metod ingår i instruktionerna.

Och kom ihåg att skära dina biffar mot kornet . Även om det här är mest kritiskt med hårdare biffar som flankbiff eller kjolbiff, blir det även tuffare om du slicerar den med kornet.

Om du ska gå i besväret med att laga det ordentligt, kan du lika bra skära det ordentligt också.

1. Pre-sear, avsluta sedan i ugnen

Searing innebär att man applicerar mycket hög värme på en bit kött, för att grilla den och producera en smaklig skorpa på utsidan. Naturligtvis vill du definitivt att din biff har en brun, smaklig skorpa och searing det är sättet att få det.

Ett av de mest traditionella sätten att laga en biff är att använda en kombination av searing, för att bruna biffen och indirekt värme i ugnen för att laga den till önskad doneness. Det spelar ingen roll om vilken ordning du gör dem i, men det är traditionellt att sera först och sluta i ugnen, och det är vad den här metoden gör.

Få din stekpanna varm, tillsätt lite högvärmeolja, till exempel raffinerad grapsolja, och sätt sedan in biffen i stekpannan. Sear i två minuter, flip och sear i ytterligare två minuter, sedan överföra hela stekpannan till en 350 F ugn i 2 till 5 minuter. Ta sedan ut det, ta bort biffen från stekpannan och låt den vila, täckt av folie, på ett skärbräda i 7 minuter.

Sammantaget såg denna stek och smakade ganska bra. Total tillagningstid var 15 till 18 minuter, vilket sätter den rätt i mitten av förpackningen.

Fördelar: Detta är en traditionell metod som har varit i utbredd användning. Om du har ätit en biff på en restaurang , var det nästan helt klart kokta på det här sättet.

Denna metod ger en hårdskorpad skorpa, vilket är precis vad du vill ha från en perfekt kokt biff.

Nackdelar: I vårt test observerades en tunn grå ring runt kanten, vilket indikerar en liten mängd överkokning runt utsidan.

Matlagningsprocessen lämnar litet utrymme för fel när det gäller timing, vilket kan leda till en känsla av panik i köket.

2. "Reverse Sear"

I denna metod vänder vi tabellerna på föregående metod. Den här gången börjar vi biffen i ugnen och searer sedan efteråt.

Med omvänd sår är det ingen speciell skynda, ingen panik (till skillnad från tidigare metod), vilket gör den här tekniken till en ganska idiotsäker.

Efter krydda, lägg biffen på en plåt med rack och överför den till en 200 F-ugn, där den lagar mat i 20 till 35 minuter.

Din måltemperatur för biffen är 120 till 130 F, vid vilken tidpunkt det anses sällsynt . Efter att ha belagt biffen med olja, kommer en snabb sear i en varm panna (på båda sidor) att få den till 135 F. Applicera hög värme i slutet av matlagningen innebär att du behöver en längre vilotid, men 10 minuter bör var mycket.

Fördelar: Denna biff uppvisade mindre av den oönskade gråringen vi såg i föregående metod, med jämn matlagning hela vägen och resulterade i ett perfekt medium sällsynt med en härlig seared skorpa på utsidan. Matlagningsprocessen i sig var betydligt mer avslappnad.

Nackdelar: Den bakre delen av en avslappnad metod är att det är den långsamma metoden, med matlagningstider var som helst från 30 till 45 minuter. Ändå, om en perfekt biff är vad du vill, och du har inget emot att vänta, kan det här vara metoden för dig.

3. 4-3-2-metoden

4-3-2-metoden innebär att laga biffen i fyra minuter på en varm torrpan, flip den och laga den i tre minuter och vila den för två.

Det är den enklaste metoden, och överlägset snabbast, samtidigt som man nästan replikerar en grillad biff kokad på en grill. Den enda varningen är att det fungerar bäst med en benfri, snarare än en benin, ribeye eftersom biffen måste ligga helt upp mot pannans yta och ribbenbenet kan störa det.

Fördelar: Denna metod var enkel att utföra, snabb (endast 8 minuter kombinerad matlagning och vilotid) och producerade en biff som var tillagad till medelstora till medelstora sällsynta perfektion. Om du gillar en grillad biff är det tekniken för dig.

Nackdelar: Om du inte bryr dig om den grillade effekten kanske du föredrar nästa metod. Denna biff uppvisade också varierande grad av doneness vid kanterna (även om detta kan minimeras genom att säkerställa att biffen skärs till enhetlig tjocklek).

4. Ugnens enda metod

Förutom krydda, med denna metod applicerar vi också en generös knopp smör till toppen av steket innan du lagar det på en plåt med rack i en 450 F-ugn i 15 till 20 minuter följt av en 5 -till-10-minuters vila.

Fördelar: Den här metoden producerade en biff med jämn doneness och en mjuk konsistens. Den mindre grad av brunning möjliggjorde den rena smaken hos det åldrade nötköttet. Det visade inte någon "ring" som indikerar överkokning.

Nackdelar: Den här metoden kommer inte att ge den fullständigt utsöndrade skorpan som produceras med ovan beskrivna tekniker, så dess textur kommer att vara något endimensionell. Dessutom innebär dess mindre grad av brunning att det kommer att sakna de komplexa smaker som Maillard-reaktionen skapar och köttet hade en tendens att krulla i ugnen. Dess 30 minuters totala tillagningstid (matlagning plus vila) är också på längre sida.