Dahi Baingan - Pan Fried Aubergine i kryddad Yoghurt Recept

Jag blev allvarligt imponerad när jag först åt denna mycket enkla men ändå läckra maträtt i min mosters hem. Faktum är att jag faktiskt gjorde lite av en piggie av mig själv. Jag hade 4 portioner av det! Det var självklart att jag inte gick runt för att äta mycket annat. Dahi Baingan kan ätas av sig själv, med vanligt, doftande kokt ris och även med Chapatis.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm några msk matolja i en panna eller galler på medium värme. Smaka på äggplantskivor i denna olja 2-i-1-tiden, tills gyllene. Ta bort från olja och dränera på pappershanddukar i en minut. Lägg sedan i din serveringsrätt för att bilda ett lager för att täcka botten av skålen. Gör detta tills du har stekt alla äggplanta skivor , med så mycket olja som krävs.
  2. Lägg i yoghurt, socker, salt och peppar i en blandningsskål . Blanda väl för att blanda alla ingredienser. Häll över stekt aubergine.
  1. Värm kvarvarande olja i en liten panna (det borde finnas 2-3 msk olja för att detta ska fungera) på medium värme. När det är varmt, lägg till senapsfrön , torra röda chili-bitar och curryblad. Stek tills sputtern slutar och kryddorna är aromatiska. Var försiktig, eftersom de kan splasha. Lägg nu oljan med kryddor till aubergine-yoghurtskålen, var försiktig och häll den jämnt över yoghurtens yta.
  2. Garnera med hackad grön koriander och servera.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 204
Totalt fett 6 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 8 mg
Natrium 175 mg
kolhydrater 34 g
Kostfiber 14 g
Protein 9 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)