Sweet Potato Cake Roll Recept Med Cream Cheese Filling

Denna söta potatisrull är lättare än den ser ut, och det gör en elegant semester efterrätt. En 1-pund burk sötpotatis kommer att göra ca 3/4 kopp mashed, eller mash färska sötpotatis.

Håll flera skivor av den här kakan inslagna frysta; Vilken trevlig överraskning för gäster som släpper in för ett besök!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smör och mjöl en 15x10 tums gelépanna eller spraya noggrant med bakspray med mjöl. Värm ugnen till 375 F.
  2. Lägg en bomullsdukshandduk ute på disken och strö rikligt med pulveriserat socker.
  3. I en skål, kombinera mjöl, bakpulver, läsk, kryddor och salt; avsätta. I en blandningsskål slår du ägg med socker tills det är tjockt och citronfärgat. Slå i mashed sötpotatis och vanilj. Rör i mjölblandningen tills den är väl blandad. Sprid smeten i den färdiga panelen. Baka i 11 till 14 minuter (mörka kokkärl tar mindre tid), eller tills kakans topp springer tillbaka när det lätt berörs med ett finger. Lossa omedelbart kakan från sidorna av pannan och vrid på handduken som ströks med pulveriserat socker. Rulla upp kakan och handduken tillsammans, med början på smala änden. Kyl den rullade kakan på ett ställ.
  1. Slå gräddeost med pulveriserat socker, smör och vanilj tills det är lätt och smidigt. Rör om rostat kokos, om det används. Chill i 10 till 15 minuter för att fastställa påfyllningen något.
  2. Lossa den kylda kakan och sprid den med gräddostblandningen. Reroll kakan och linda i plastfolie. Kyl till kylda, ca 1 till 2 timmar. För att servera, packa upp kakan och strö med mer socker. Detta fryser väl.

Serverar 8 till 10.

* För att rosta kokosnöt, sprida kokosnoten i ett enda lager på ett ogreppat bakplåt. Baka vid 350 ° F i 7 till 10 minuter, eller tills det är lättbrunt, rör om ofta. Avlägsna från ugnen och överför till en liten skål; avsätta.

Du kanske också gillar

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 391
Totalt fett 20 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 132 mg
Natrium 341 mg
kolhydrater 48 g
Kostfiber 2 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)