Curry pulver

Är denna kryddblandning del av autentiska indiska köket?

Kanske har du en burk karrypulver på din krydda rack-den gula kryddablandningen som du inte är säker på hur du använder. Kanske du räknar med att du ska prova nästa gång du äventyrar att laga indisk mat - men du skulle faktiskt vara felaktig! Currypulver är inte en ingrediens som används i indisk matlagning och representerar inte ens någon kryddblandning som vanligen finns i ett sydostasiatiskt kök . Så vad är karrypulver då?

Currypulver är egentligen en brittisk uppfinning, något som liknar garam masala, kryddblandningen som förekommer i norra Indien. Det skapades för att framkalla essensen av indisk mat, men i själva verket används inte någon autentisk indisk kock. (Currypulver används därför inte för att göra en indisk curry, vilken är en typ av maträtt bestående av kött och / eller grönsaker i en sås eller sås-vanligtvis serveras över ris.) I stället är currypulver en ingrediens västerlänningar använder till gör vad de tycker är sant indisk matlagning.

Curry Powder Ingredients

Du skulle tro att det skulle finnas en uppsättning formel för currypulver, eftersom det skapades för att representera en etnisk smak, men det finns inget vanligt recept. Huvudkomponenterna förblir emellertid desamma och är vanligtvis kummin, koriander och gurkmeja (vilket ger den sin signaturfärg). Andra vanliga ingredienser inkluderar röd eller svartpeppar, senap, ingefära, kryddnejlika, kardemumma, lövblad och fenegreek.

Kommersiella blandningar är ofta tillgängliga i milda eller heta (även kända som "madras"). Observera att currypulver inte innehåller curry leaf.

Curry Powder's Flavour

Currypulver har en unik smak på grund av kombinationen av både salta och söta kryddor. Savory kryddor som kummin, gurkmeja och lövblad ger curry en djup, jordnär smak medan söta kryddor, som kanel och kryddnejlika, lägga ljusstyrka och pep.

Värmehöjden bestäms av typen och mängden peppar som används. Mildare currypulver kan innefatta svartpeppar eller ingefära medan heta currypulver vanligtvis innehåller röda chili eller andra heta paprika.

Matlagning Med Curry Powder

Nu när du vet att du inte kommer att tillverka traditionella indiska rätter, kan du använda currypulver som en heltäckande krydda. Det brukar användas för smaksoppa, grytor, såser, marinader, kött och grönsaker. När populariteten för karrysmaken ökar, hittar kreativa kockar mer okonventionella användningsområden för kryddor som hamburgare, äggröra och potatisallad. Om du vill använda den burken, prova curry-flavored deviled eggs! På grund av sin livliga smak kan currypulver även användas som en saltfri bordsmakning.

Tillgänglighet av Curry Powder

I äkta indisk mat kombineras hela kryddor och males precis före användning för att behålla friskhet och styrka. Så det är säkert att säga att den försmorda karrypulverblandningens smak inte kommer att vara lika levande. De flesta livsmedelsbutikerna i USA lager basiska currypulver men de kan vara dyra och mindre än färska. För ett bättre värde och ökad friskhet, leta efter karrypulver på etniska marknader.

Du kan också göra ditt eget currypulver med hela kryddor och en ren kaffekvarn.