Crispy Potato Patties Recept

Återstående potatismos är inte så bra om du bara värmer upp dem och serverar dem som det är. Du måste lägga till något för dem för att göra dem smakrika. Potatispatties är ett bra sätt att använda denna ingrediens för att göra ett annat recept som är skarpt, varmt och gott. Det här enkla receptet är älskat av alla.

Använd kvarvarande potatismos från Thanksgiving middag för att göra dessa läckra, skarpa potatispatties. Crispy Potato Patties är en klassisk maträtt, perfekt att servera med allt från köttfärs till rostad kyckling. Eller du kan betjäna dem som en aptitretare.

Du kan också göra potatis speciellt för detta recept. Försök använda torkade potatisflakor; de är en kvalitetsprodukt och gör riktigt bra potatismos. Följ anvisningarna på paketet noggrant. Och kom ihåg att kyla potatisarna noggrant innan du börjar receptet.

Du kan använda andra typer av ost i detta recept: revet Cheddar, Schweiz, Münster eller Havarti skulle vara bra. Eller prova krydda dem med torkade örter, från timjan till marjoram till basilika. För mer näring kan du smyga i en del mashed blomkål eller några finfördelade morötter.

Du kan hålla dessa patties varma i en 250 F-ugn i ca 20 till 30 minuter innan du serverar om du vill. De kommer att vara skarpa på utsidan och ömma på insidan.

Servera dessa små patties med köttfärs , grillad kyckling eller grillad biff. Jag gillar att servera dem med ketchup eller med en sås som görs genom att kombinera senap och majonnäs eller gräddfil. Alla älskar dem, inklusive små barn.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda potatismos, slagen ägg och lök i en medium skål. Tillsätt mjöl, ost, salt och peppar och rör om med en träsked.
  2. Värm olivolja och smör i en stor stekpanna över medelhög värme tills smöret smälter och blandningen börjar sitta.
  3. Släpp ca 1/4 kopp av potatisblandningen i stekpannan och klappa den i 3-tums cirklar som är ca 1/2 tum tjocka. Koka potatispattiesna tills botten är brunad och skarp, vilket tar ungefär 3 till 4 minuter.
  1. Vrid försiktigt varje patty över med en spatel och laga den andra sidan tills den är brun och skarp, ca 3 till 4 minuter längre. Ta bort pattiesna från pannan och dränera kort på pappershanddukar Servera pattiesna omedelbart med ketchup eller salsa eller någon annan sås du vill.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 233
Totalt fett 14 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 51 mg
Natrium 385 mg
kolhydrater 22 g
Kostfiber 3 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)