Creamy Endive Soup

Denna soppa kunde inte vara lättare att göra. Skaka bara några aromämnen, koka dem i buljongen med endiverna, puré och tillsätt grädde. Det värmer och tröstar och är full av smak. Servera det som en förrätt till en större måltid, eller som huvudaktivitet med en vintersallad och crusty bröd för en lätt, avslappnad kvällsmat.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skala och finhack lök och / eller rena och finhackade purjolök . Avsätta.
  2. Värm smör i en medium kruka över medelhög värme. Tillsätt lök eller purjolök, strö över salt och koka, rör om ibland tills lök är mjukt, ca 3 minuter.
  3. Samtidigt hugga endivarna och lägg sedan till löken / purjolökarna, rör om och koka tills endiverna är visade och lägg sedan till buljongen. Koka upp. Minska värmen för att upprätthålla en stadig simma och laga till grönsakerna är mycket milda, cirka 10 minuter.
  1. I en mixer, virvelsoppa till mycket jämn, minst 2 minuter per sats. (Tips: Täck locket på mixern med en kökshandduk för att förhindra brännskador.)
  2. Returnera soppa till kruka och tillsätt grädde. Lägger bara 1/4 kopp kommer bara att släta ut soppens kanter. Ju mer du lägger till tjockare och mer lyxiga blir soppen. Lägg till muskotnöt. Tillsätt mer salt till smak, såväl som peppar.

Servera varma, garnerade med hackad gräslök, om du vill.

Gör 4 till 6 portioner Creamy Endive Soup .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 227
Totalt fett 14 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 38 mg
Natrium 795 mg
kolhydrater 21 g
Kostfiber 16 g
Protein 9 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)