Pluotkaka eller plommakaka

Pluot är ett kors mellan en plommon och en aprikos. Du kan också hitta frukten märkta plumcot , aprium eller apriplum .

Denna pluotkaka är ett utmärkt sätt att njuta av frukten, antingen som en efterrätt eller som en kaffekaka. Streusel-topping är valfri, men den lägger till en fin knaprig konsistens på kakan.

Relaterade recept
Färskt Plum Crumble Med Spice Crumb Topping
Plommon och päron skomakare

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350 F.
  2. Smörj och mjöl en 9-tums fjäderformspanna eller spraya med bakspray med mjöl.
  3. Skiv skurad pluots eller plommon smidigt och kasta dem i en skål med 1/4 kopp granulärt socker; avsätta.
  4. I en stor mixskål med en elektrisk mixer, slå 3/4 kopp smör och 1 kopp granulerat socker tills det är ljust och fluffigt. Slå i ägg, en i taget, slå bra efter varje tillsats. Slå i vaniljan.
  1. I en separat skål kombinerar du 1 3/4 kopp mjöl, bakpulver och salt. Blanda långsamt de torra ingredienserna i den första blandningen tills smeten är jämn. Smeten kommer att vara tjock.
  2. Sprid smeten i den tillagade bakpannan. Ordna de skivade pluotten eller plommonen runt i en koncentrisk cirkel, som överlappar något. Fyll i luckor och överlappa med eventuella kvarvarande skivor frukt. Stänk socker- och kanelblandningen jämnt över frukten.
  3. Om så önskas, topp med streusel toppning, om du använder (se nedan).
  4. Baka kakan i ca 1 timme och 10 minuter till 1 timme och 20 minuter, eller tills en tandpetare eller tårtestare placerad nära mitten av kakan kommer ut ren.

Streusel Topping

  1. I en skål kombinerar du 1/2 kopp brunt socker, 3/4 kopp mjöl, 1/2 tesked kanel, 1/4 tsk muskot och 5 matsked smält smör. Blanda med fingrar eller gaffel tills det är smuligt. Strö över frukten.

Se även

Strawberry Rabarber Crumb Cake

Pepparcrumbkaka

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 516
Totalt fett 26 g
Mättat fett 14 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 142 mg
Natrium 599 mg
kolhydrater 66 g
Kostfiber 4 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)