Bakade Pork Chops Med Vin

Servera dessa godsmakande bakade fläskkotletter med mashed eller bakad potatis och dina favoritgrönsaker. Denna fläskkotbake är lätt att sätta ihop och baka, och såsen är helt enkelt fantastisk.

Den smakrika såsen är en kombination av torrt vitt vin och kycklinglager.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350 F (180 C / Gas 4).
  2. Värm olivoljan i en stor stekpanna eller sautépanna över medium värme.
  3. Stänk svampkoteletterna lätt med salt och peppar. Brun koteletterna på båda sidor, ca 8 till 10 minuter totalt. Om stekpannan inte är ugnssäker, ordna fläskkoteletterna i en bakfat som är tillräckligt stor för att hålla koteletterna i ett lager. Skydda med skivad lök.
  4. I en skål kombineras timjan och rosmarin med vin och kycklingsbuljong; häll över fläskkotletter.
  1. Täcka pannan med lock eller täcka bakpannan tätt med folie och baka i den förvärmda ugnen i ca 30 till 45 minuter, eller tills det är ömt och helt kokt. Den minsta säkra temperaturen för fläsk är 145 F.
  2. Ta bort fläsk och lök på en serveringsfat och håll den varm.
  3. Använd en såseparator för att avlägsna överskottsfettet från vätskorna. Stryk vätskorna i en kastrull eller tillbaka i stekpannan och lägg den över medelhög värme. Koka juicen och koka i 1 minut för att minska något och koncentrera smakerna.
  4. I en liten kopp eller skål, vispa majsstärkelsen med 1 matsked vatten tills det är slät. Rör i juicen och fortsätt tillagningen tills den är förtjockad. Vispa i 1 tesked smör och rör om till smält.
  5. Sked såsen över fläskkoteletterna och lökarna.

Tips och variationer

För att öka såsen, använd 1 kopp vin, 3/4 kopp kycklingbuljong och 1 1/2 tsk majsstärkelse för förtjockning.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 259
Totalt fett 15 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 68 mg
Natrium 141 mg
kolhydrater 3 g
Kostfiber 0 g
Protein 22 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)