Crockpot Chicken Alfredo

Detta lätt och näringsrika crockpot kyckling Alfredo recept kombinerar kycklinglår med massor av grönsaker och Alfredo sås, serveras över ömt fettuccine för att njuta av ostlikheten godhet. Den är gjord i din långsamma spis, vilket innebär att du kan komma hem till en utsökt middag utan att ha gjort mycket arbete på förhand. Allt du behöver för att slutföra måltiden är en grön sallad, lite rostat vitlöksbröd eller fräscha brödstickor och ett fint glas vitt vin.

Fettuccine Alfredos historia har en ganska blygsam start. I Rom 1914 gjorde restaurangägaren Alfredo di Lelio sin gravida fru Ines, vanlig pasta med smör och parmesan för att lösa sin morgonsjuka. Ines fortsatte att äta denna maträtt regelbundet i år med vad som helst var pastaen den dagen den dagen. 1920 på en natt var det fettuccine, två amerikanska tysta filmstjärnor-Douglas Fairbanks och Mary Pickford-besöker restaurangen smakade denna enkla maträtt och bad om receptet och tog hem till staterna. Det var över 50 år senare när Alfredo öppnade en restaurang i New York City med sitt namn och serverar pasta med "Alfredo-sås". Intressant nog, fatet föll aldrig i Italien och kan bara hittas på de två "Alfredo" restaurangerna, medan det är en häftklammer på italienska restaurangmenyer i Amerika.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Strö kycklingen jämnt med salt och peppar efter smak. Lägg i kyckling, lök, vitlök och röd paprika i en 4-kvarts crockpot. Häll Alfredo såsen över. Rör inte.
  2. Täck crockpotten och koka på låg i 7 till 8 timmar eller tills kycklingen når 165 F (se till att testa med en tillförlitlig termometer).
  3. Tina och dränera broccoli och lägg det till crockpot tillsammans med fettuccine. Rör om det, skaka långsamt och koka högt i 30 till 40 minuter, tills broccoli är varmt och fettuccinen är öm, rör försiktigt så att pastaen inte klibbar.
  1. Strö med parmesanosten och servera.

Tips och variationer

Du kan använda andra grönsaker i detta recept; Tänk på att lägga skivad svamp i stället för broccoli, men lägg till dem i början av tillagningstiden, inte i slutet. Du kan också inkludera skivad zucchini eller faktiskt någon frusen grönsak du har i din frys.

Och om du föredrar vitt kött kan du göra detta recept med benfria, skinlösa kycklingbröst. Var noga med att minska koktiden till 6 till 7 timmar på lågt (och kontrollera kycklingens inre temperatur innan du serverar).

Om du inte hittar den fyra ost Alfredo såsen (vissa butiker anser det vara en specialitet), innan du serverar, rör om 1/2 kopp vardera av riven Havarti, Colby, provolone och schweiziska ostar. Täck och koka i ytterligare 5 minuter för att smälta osten, rör om igen och servera.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 886
Totalt fett 44 g
Mättat fett 20 g
Omättat fett 15 g
Kolesterol 198 mg
Natrium 609 mg
kolhydrater 55 g
Kostfiber 6 g
Protein 68 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)