Kinesisk matlagning: Allt om vattenkastanjer

Denna häftklammer av kinesisk mat är tillgänglig färskt och konserverat

Var skulle kinesisk mat vara utan vattenkastanjer? Den knobby grönsaken med den paprika bruna huden är en häftklammer i kinesisk matlagning. Namnet "vattenkastanje" härrör från det faktum att det liknar en kastanj i form och färg, men vattenkastan är i själva verket inte en nöt alls - det är en vattenlevande grönsak som växer i kärr.

Ursprungligt till Sydostasien, det har odlats i Kina sedan antiken.

Det vetenskapliga namnet på kinesiska vattenkastanjer är Eleocharis dulcis , som kommer från den grekiska Eleos (marsh) och Charis (nåd). Kinesiska herbalister tror att vattenkastanjer kan hjälpa till att söka andan.

Färskvattenkastanjer är värda att söka efter, eftersom de har en sötare smak och är ganska skarpa. Dock kan kastanjeväxter användas som ersättare, särskilt om de tillsättes huvudsakligen för konsistens som i stekpannor, fyllningar och dumplingsfyllningar. Definitivt försök att använda färskvattenkastanjer i aptitretare som baconförpackade vattenkastanjer , eller någon annan maträtt där vattenkastanjen är huvudbeståndsdelen.

Så här väljer du färskvattenkastanjer

Vattenkastanjer kräver en lång frostfri växtsäsong (7 månader) vilket innebär att de bara odlas i semi-tropiska områden, bland annat några stater som Kalifornien och Florida. Färskvattenkastanjer är tillgängliga året runt på asiatiska marknader, antingen förpackade eller i lager.

Om du inte bor i ett område där de odlas lokalt, är färskvattenkastanjer vanligen inte tillgängliga i lokala matvaror och stormarknader. Konserverade vattenkastanjer är dock tillgängliga året runt, mest mat och snabbköp.

När du väljer färskvattenkastanjer, leta efter de fasta med en oskrämd hud och inga mjuka fläckar. Annars, när du skalar vattenkassan kan du tycka att den har mjukat och blivit frodig.

I allmänhet är det bäst att köpa några fler kastanjer än vad som behövs, bara om några har bortskämt.

Hur man förbereder friska vatten kastanjer

Unpeelade kastanjshållare kommer att hålla i upp till två veckor i en plastpåse i kylskåpet. Innan du lagar mat måste du skära av toppen och avlägsna huden. Om du vill skalla dem i förväg, så är det bra, men var noga med att lagra dem i kallt vatten i kylskåpet, med vattnet ändras dagligen.

Användning av konservburkar

Förvara burkar på burk på en sval torr plats och använd inom ett år. Förvara vattenkassan i en sluten behållare i kylskåp och använd den inom tre dagar. Innan du använder burk på burk i burk, skölj dem under varmt rinnande vatten för att ta bort eventuella smaker.

Näring av vattenkastarötter

Nutritionellt är vattenkastanjer en bra källa till kalium och fiber. De är låga i natrium och fett är praktiskt taget obefintlig. En kopp vatten kastanj skivor innehåller cirka 130 kalorier. Low carb dieters, akta dig: vattenkastanjer är höga i kolhydrater. Du kan försöka ersätta dem med låga carb bambuskott, men smaken kommer att variera.

Byte av vattenkastanjer

Det är svårt att hitta en annan grönsak som kombinerar den söta smaken och krispiga konsistensen av vattenkastanjer.

Jicama rekommenderas ofta för textur, men smaken är inte samma sak. Med en fläskrätt, försök att ersätta äppelskivor.