Sweet Potato Red Lentilsoppa (Parve)

"Min engelska vän Dalia, som är vegetarian, förklarade för mig hur man gör sin familjs favorit soppa - Sweet Potato Red Lentilsoppa. Dalia gillar inte att spendera timmar i sitt kök," förklarade Giora Shimoni ", så jag visste att det skulle vara ett snabbt och enkelt recept. Och Dalia äter bara hälsosam mat, så jag visste att soppen skulle vara full av färska grönsaker och hög protein. Jag visste dock inte att soppen skulle vara så läckra att mina gäster skulle säga 'Wow!' och mina barn skulle fråga mig om att göra "orange soppa" igen nästa Shabbat. "

Mirs recepttestnoteringar och tips:

Frisk inte över de icke-specifika mätningarna i ingredienslistan. Receptets skönhet är att den är anpassningsbar till vad du har till hands och vilka smaker du vill ha. Kort på lök? Lägg till fler morötter eller sötpotatis. Har du inte ketchup? Skippa det. Soppaen kommer fortfarande att fungera.

För att förbättra soppens smak, försök att använda vegetabiliskt lager istället för en del av allt vatten. Experimentera med dina favoritspiceblandningar också - du kan helt ändra soppens karaktär genom att byta kryddor till currypulver, ras el hanout eller kinesiskt 5 Spice- pulver.

Om du gör soppan framåt, eller hitta dig själv med rester, var medveten om att det kommer att tjockna betydligt i kylskåpet. Lägg till lite vatten eller lager när du värmer upp soppen för att uppnå önskad konsistens och främja jämn uppvärmning.

Redigerad av Miri Rotkovitz

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Skölj och välj över linserna. Placera i en stor skål och täcka med tillräckligt varmt vatten för att täcka. Avsätta.

2. Värm oljan i en stor soppkruka som ställs över medelhög värme. Tillsätt lök och vitlök och sautera tills det är genomskinligt, ca 5 till 7 minuter. Tillsätt zucchini och sautad tills mjukad, ca 2 till 3 minuter mer.

3. Rör i morötter, sötpotatis och röd potatis (om du använder). Töm linserna och lägg till potten.

Tillsätt tillräckligt kallt vatten för att täcka med 1 tum. Rör i basilikan, oregano, salt, peppar, kryddnejlika och persilja (om du använder).

4. Lyft upp värmen och koka soppan. Minska värmen till låg, täck och simma, rör om ibland, i ca 30-45 minuter, tills grönsakerna är mjuka nog att mashed.

5. Ta bort soppen från värmen. Använd en nedsänkningsmix för att rena soppen till önskad konsistens. Smak och justera kryddorna i enlighet med detta. Servera varmt med croutoner eller färskt bröd .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 350
Totalt fett 6 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 653 mg
kolhydrater 61 g
Kostfiber 10 g
Protein 16 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)