Litauiska Bacon Bullar (Lasineciai) Recept

Detta recept på litauiska baconbullar eller lasineciai är gjord med en mjukrulldegg fylld med hackad kokad lök och bacon. Det anses vara en nationell maträtt i Litauen och är ett av de mest populära bröd i den kulinariska repertoaren.

Baconbullar kan ätas varma eller vid rumstemperatur och kan uppvärmas i ugnen. Detta är ett perfekt projekt för att få barnen inblandade i om en vuxen friterar bacon och lök.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Gör påfyllningen: I en stor stekpanna lägger du bacon och lök och täcker knappt med vatten. Placera locket på pannan och låt sjuda tills vattnet har avdunstat. Överför hela innehållet i stekpannan (fett och allt) till en behållare och kyl det tills det är kallt.
  2. Under tiden gör och formar degen: skölj mjölken och blanda i smör, socker och salt. Kall till 110 grader. Lös upp jäst i denna mjölkblandning, rör om väl.
  1. Överför mjölk-jästblandningen till en stor skål eller stativblandare. Tillsätt ägg och mjöl och slå kraftigt med en danska degpisk, Batter Blender, träsked eller paddelfästet på en mixer tills den är jämn. Skydda med smörj plastplast och låt upphöjas tills det fördubblats. Kasta ner degen och låt upp igen.
  2. Vrid degen ut på en lättmjölkad yta. Klipp den i hälften och arbeta med en halv i taget samtidigt som den andra halvan är täckt.
  3. Rulla degen 3/8 tum tjock. Klipp ut 2- till 3-tums cirklar av deg med en rund kakeskärare.
  4. Placera en matsked eller så kallad baconblandning i mitten av degcirkeln. Vik kanterna över för att helt täcka fyllningen och formen i en boll. Placera fyllda degbollar sömmed på en pergamentfodrad bakplåt. Upprepa med återvalsade skrapar och den andra halvan av deg. Täckrullar med smörjd plastfolie och låt höjas till nästan dubbelt i bulk.
  5. Värm ugnen till 375 F. När rullarna har stigit snyggt, ta bort plastfolien och baka i 15 till 20 minuter. När rullarna är lätta solbränna, borsta dem med äggtvätten på 1 äggula fylld med 2 tsk vatten.
  6. Återgå till ugnen och baka till guldbrun. Servera varma, vid rumstemperatur eller uppvärmd i ugnen.