"Kyckling" Stekt Tempeh Med Kyckling

Det här bekväma läckra receptet kommer från min andra cookbook "Great Gluten-Free Vegan Eats from Around the World" och är en av mina favoriträtter för komfortmat för att förbereda sina nära och kära. Du behöver en djupfryser för detta recept för att uppnå den mest autentiskt "kycklingfri" konsistensen, men du kan även baka dessa patties på en silikonmatta i en förvärmd ugn vid 400 F i ca 20-25 minuter, eller tills guldbrun .

Från Great Gluten-Free Vegan äter runt om i världen . Reprinted med tillstånd från utgivaren.

Denna fingerliknande bra maträtt är svår att motstå och väldigt mycket som den kycklingfria stek jag åt under mina pre-veganska dagar. Även om du inte är ett stort fan av tempeh (som jag själv), prova denna maträtt. Den krispiga, krispiga "huden" av receptet omvandlar dig omedelbart.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skölj tempeh kort under rinnande vatten och placera på en tallrik.
  2. Vispa det superfina bruna riset eller allmjölksmjöl med havsaltet och stekt kycklingkryddar. Avsätta.
  3. Förbered smeten genom att vispa alla ingredienserna "Batter" tillsammans tills de är lätta och låt vila i 5 minuter.
  4. Förvärm din djupfrysare till 365 F.
  5. Doppa de fuktade tempeh-biffarna i torrmjölblandningen, sedan in i smeten till kappa och återigen in i torrmjölblandningen. Lägg omedelbart i den heta oljan och låt koka i 5 minuter, eller tills det är guldbrunt. Placera stekt tempeh biffar på en papperspåse eller en pappershandduk täckt yta för att absorbera extra olja.
  1. Gör såsen genom att vispa ihop den margarine och superfina brunt rismjölet eller allmjölksmjöl i en kastrull och laga mat på medium värme tills det är förtjockat. Tillsätt vegetabilisk buljongpulver, en bra mängd nymalt svartpeppar och 1 kopp mandelmjölk. Koka tills förtjockad, ca 5 till 7 minuter. Salt att smaka.
  2. För att servera, pouta gravy över stekt tempeh patties och servera hett.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 893
Totalt fett 53 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 27 g
Kolesterol 105 mg
Natrium 1,455 mg
kolhydrater 54 g
Kostfiber 6 g
Protein 51 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)