Braised Oxtails Recept

Oxtails kommer inte från oxar. De är svansen på den gemensamma koen och är en av de mest smakrika köttfärgen . Långt braising av oxtails gör att köttet faller av benen och skapar en rik beståndsdel. Om du är en nybörjare kock kan du dra nytta av att titta på videofilen innan du provar detta recept.

Vad du behöver

Hur man gör det

I en icke-reaktiv 5-tals holländsk ugn , värm olivolja över medium värme tills det är mycket varmt. Koka oxtails, i satser, tills brunt, ca 5 minuter per sats, med slitssked för att överföra oxtails till skål som de är browned.

Tillsätt lök och vitlök till dryppings i pan; koka tills lök är ömt, ca 7 minuter. Rör i morötter. Tillsätt tomater med deras juice. Rör om buljongen, ingefära, salt, jordad rödpeppar och allspice; värm till kokande.

Rör i oxtails. Täck och lägg i ugnen. Baka vid 275 F. tills köttet är ömt, ca 2 timmar.

Med slitssked, överför oxtails till varm tallrik. Skumma och kassera fett från krukvätska; häll juice över kött och servera.

Utbyte: 4 portioner

Källa: " The All New Good Housekeeping Cookbook " redigerad av Susan Westmoreland (Hearst Books)
Reprinted with permission.

Föreslagna relaterade recept

Country Oxtails middagsrecept
Trädgårdsost Oxtail Soppa Recept

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 980
Totalt fett 49 g
Mättat fett 19 g
Omättat fett 22 g
Kolesterol 353 mg
Natrium 510 mg
kolhydrater 13 g
Kostfiber 3 g
Protein 115 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)