Vitlök-Fennikel Rotisserie Pork Leg

Detta läckra fläskben recept är perfekt för alla stora fest eller semestermål. Fänkål och fläsk är avsedda för varandra vilket resulterar i ett saftigt läckert ben. Prova detta recept istället för en traditionell skinka . Du kommer absolut att älska detta!

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Starta marineringsprocessen minst 12-24 timmar i förväg. Placera 2 teskedar / 10 ml fänkålfrön och 1 tsk / 5 ml svarta pepparkorn i en kryddkvarn eller kaffekvarn. Pulverisera till ett fint damm. Ju finare desto bättre eftersom det måste passera genom en nål. Tillsätt pulveriserade kryddor till en skål och kombinera med resterande injektions marinade ingredienser. Blandningen ska vara bra och vattnig.

Lägg till mer vin eller vatten om blandningen verkar för tjock. Avsätta.

2. Lägg grillen på ett stort skärbräda och torka med pappershanddukar. Se till att det finns begränsad fukt på ytan och området där rosten är avbenad.

3. Samla marinade ingredienser i sprutan och injicera i flera fläckar över hela grillen. Se till att torka bort allt överskott som bubblar upp till ytan. Injektion hjälper till att smaka köttet på insidan, så var generös. Täck grillen med plastfolie, lägg på en stor tallrik eller pergamentfodrad bakplåt och lägg i kylskåp under 12-24 timmar.

4. Förbered gnidning. Detta kommer att vara en klibbig, våt gnidning som kommer att hålla sig vid steken. Så se till att det har en bra konsistens för applikation. Inget att torka eller för flytande. Det borde vara en pasta. Placera fänkål frön och pepparkorn i en kryddkvarn (eller kaffekvarn) för en mellanskiva. Detta kommer inte att vara som den fina malningen för injektions marinade men i stället bibehåller mycket textur. Föremålet är att bryta ner det tillräckligt för att kunna sprida sig. Tillsätt mark kryddor till en medium skål och lägg till alla resterande ingredienser, förutom olivolja. Torka långsamt i olja tills du når en pastaliknande konsistens. Det kan kräva mindre eller lite mer än vad som anges i receptet. Kombinera och lägg åt sidan.

5. Avlägsna grillen från kylskåp och ta av plastfolie. Placera grillen på ett stort skärbräda och klappa ytan torr med pappershandduk. Detta eliminerar eventuell fukt som har ackumulerats över natten i kylskåpet.

6. Använd en vass kniv och gör små diagonala slitsar längs den okokta knäckningen (hoppa över det här steget om din stek inte har detta) och gör diagonala slitsar i motsatt riktning och skapa ett diamantmönster. Smörja hela grillen, inifrån och ut med vått gnidning. Var noga med att använda allt och få varje nook och cranny. Låt rosten stå vid rumstemperatur i 15-20 minuter medan du förbereder grillen.

7. Förbered grillen för en mellanhett, indirekt kock. Fläskbenet tar var som helst från 4-6 timmar för att laga mat helt, så om du använder en gasenhet, se till att du har gott om propan passande.

8. Använd köksgarn för att knyta grillen. Du måste gå runt grillen ungefär 4-5 gånger för att stänga den ordentligt. Tie fast.

9. Kör rotisserie stång genom mitten av fläskbenstång och säkra gafflar. Placera hela saken på skärbräda och ta ut till grillen.

10. Placera fläskspis på grillen. Sätt in aluminiumdroppspanna under med ca 1 "vatten inuti. Låt grillkocken stå i 4-6 timmar, eller tills den inre temperaturen vid den tjockaste delen av grillen når minst 165 grader F.

11. När du har kokat, ta bort rost med rotisserie stav och gafflar fortfarande intakta. Placera på ett skärbräda och täcka med aluminiumfolie. Låt rosten vila i 15 minuter.

12. Använd värmebeständiga handskar, ta försiktigt ut rotationsstången och gafflarna. Du kanske behöver en bra uppsättning tänger för jobbet. Klipp bort och ta bort köksgarnet. Skär in i 1/4 "tjocka skivor och ordna på en tallrik.

Servera med din favorit semester eller middag fest sidor. Resterna är bra i smörgåsar.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1131
Totalt fett 64 g
Mättat fett 22 g
Omättat fett 29 g
Kolesterol 394 mg
Natrium 1,685 mg
kolhydrater 6 g
Kostfiber 1 g
Protein 124 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)