Bourbon Bacon Marmalade Recept

Bacon är en av de få saker jag älskar med samma entusiasm som whisky. Nyligen läste jag om kockar som gjorde baconmarmelad och jag bestämde mig för att försöka min hand att skapa mitt eget recept för det.

Bourbon verkade som ett naturligt komplement till bacon och marmelad smak och jag avrundade smakprofilen ut med kaffe, brunt socker , chipotlesås och lönnsirap. Den färdiga smaken är en söt, kryddad och mycket intressant ny marmelad.

Detta recept är lätt att förbereda och har en mängd olika användningsområden. Prova denna Bourbon Bacon Marmalade i stället för bacon på en BLT-smörgås, använd den för att toppa en bagel med gräddeost eller som en toppning för hamburgare. Du kan också enkelt införliva detta till ett dopp på din nästa fest.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Stek baconet i medelstort värme tills baconet börjar skarpa i en stor potatis med stark botten.
 2. Ta bort bacon från kruka och låt avta på en pappershandduksfodrad platta.
 3. Tillsätt den hackade löken och vitlöken till det gjorda baconfettet i potten och koka tills löket blir genomskinligt.
 4. Avlägsna lök och vitlök blandning från kruka och antingen kassera utsmält baconfett eller använd en annan, tung bottenkruka. Tillsätt bacon och lök-vitlök blandning till kruken.
 1. Tillsätt alla resterande ingredienser (utom Tabasco och peppar) till potten. Koka upp över hög värme, minska sedan värmen till låga samtidigt som du bibehåller en simmer.
 2. Simma i 2 timmar, kolla potten var 30: e minut. Om ingredienserna börjar torka, tillsätt 1/2 kopp vatten vid behov.
 3. Efter två timmar ska det mesta av vätskan minskas. Om marmeladen är för vattnig, sjuda i upp till ytterligare 30 minuter.
 4. Ta bort från värmen och låt vila i 30 minuter för att svalna.
 5. Tillsätt Tabasco Chipotle sås och peppar. Rör för att införliva.
 6. Överför innehållet i kruken till en matberedare försedd med ett blad.
 7. Pulsa innehållet i 5-6 sekunder för att integrera alla ingredienserna tillsammans. Blanda inte över eller du kommer att förlora önskad textur.
 8. Förvara i rena, sterila burkar med tätt passande lock. En gång öppen, lagra endast i kylskåpet

Ursprungligen publicerad: 5 maj 2010
Redigerad av Colleen Graham: 23 oktober 2015

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 76
Totalt fett 5 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 12 mg
Natrium 191 mg
kolhydrater 3 g
Kostfiber 0 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)