Hur man gör torrbrödsmulor

Två enkla metoder med hjälp av bakbröd

Brödsmulor är lätta att göra och ett bra sätt att använda kvarvarande bröd som är förbi sin främsta. Torra brödsmulor kallas i många recept: en krispig topping för grytor, som ett bindemedel i köttfärs eller kalkon burgare, och en beläggning för kycklinghönsor eller krispig fisk.

Det finns två typer av brödsmulor som krävs i recept: färska brödsmulor och torkade brödsmulor. Färska brödsmulor är helt enkelt finförvrängd bröd; De har en ljus, fuktig konsistens och håller inte bra.

Torkade brödsmulor är färska brödsmulor som har gjort lite tid i en låg ugn. De håller i flera månader vid rumstemperatur eller i kylskåp.

Här är två enkla sätt att göra torra brödsmulor, en som använder en matprocessor och en som inte gör det. Förvara dina brödsmulor i rena, torra glasburkar eller andra matförvaringsbehållare i upp till 1 år. Du kan behålla dem i skåpet, men om du bor i en mycket fuktig miljö, lagra torra brödsmulor i frysen eller kylskåpet.

Göra brödsmulor utan en livsmedelsprocessor

  1. Förvärm ugnen till 250 F / 120 C.
  2. Trim skorporna av brödet. Bryt upp brödet i inte större än 1-tums bitar. Lättare bröd som vitmjölbaggar kan lämnas i lite större bitar. Täta, hela kornbröd måste brytas upp mindre.
  3. Sprid bitarna av bröd ut i ett enda lager på ett bakplåt.
  4. Baka tills bitarna är krispiga torra och bara börjar bli gyllene (men inte brända). Det tar 15-25 minuter beroende på vilken typ av bröd du började med.
  1. Ta bort pannan från ugnen och låt brödet svalna i några minuter.
  2. Överför brödet till en plast- eller papperspåse. Använd en rulle på toppen av påsen för att gradvis krossa brödet i smulor. Försök inte göra det för snabbt eller riskerar att riva på påsen.

Göra brödsmulor med en livsmedelsprocessor

Stör inte av skorporna från brödet om du använder en matprocessor för att göra dina brödsmulor.

  1. Förvärm ugnen till 250 F / 120 C.
  2. Riva eller skära brödet i inte större än 1-tums bitar.
  3. Överför bitarna av bröd till en matprocessor och bearbeta tills bitarna reduceras till smulor. Ta bort alla stora skorpor och kassera.
  4. Nu har du färska brödsmulor, som du kan använda omedelbart. För torra brödsmulor sprida brödsmulorna på ett bakplåt. Baka tills de är helt torra och börjar bli gyllene (men inte brända), ca 20 till 30 minuter, rör ofta brödsmulorna så att de torkar jämnt.