Glutenfri Lever Pate Recept

Pate är en fransk aptitretare eller första kurs med finmalt kött, örter och oftast smör eller bacon läggs till för smak och konsistens.

Vår glutenfria leverpate är lätt att göra, silkeslen och smidig. Medan vissa versioner av pate är bakade i en terrine och serveras varm, serveras vår version kall som en aptitretare med glutenfri crostini - rostade bröd eller med glutenfria kakor eller glutenfria majs tortillakorr.

Klassisk pate är naturligt glutenfri. Ingredienserna är enkla och matlagningstekniken lätt. Servera denna eleganta aptitretare krukad i små ramekiner med glutenfria crostini eller kakor.

Detta recept serverar ca 12 som en aptitretare. Om du planerar att servera liver pate för 6 till 8 personer, skära receptet i hälften och var noga med att låta det kyla över natten för bästa smak.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera kycklinglevar i en sil. Skölj noggrant med kallt vatten.
  2. Klipp fettfibrer från levern.
  3. Placera rengjord lever i en glasskål. Häll i tillräckligt med mjölk för att helt täcka lever.
  4. Täck skålen med plastfolie och kyl i 2 timmar.
  5. Medan levern blötlägger, hugg lök, hakatlöksklyftor vitlök och persilja.
  6. När levarna har sugnat i mjölk i 2 timmar, häll dem i en nätfiltret och dränera grundligt. Kassera mjölk.
  1. Placera 1 sticka smör i en stor stekpanna. Värme på medelhögt. Tillsätt hackad lök och saut i 5 minuter eller tills lök börjar brinna. Tillsätt hakad vitlök och saut i 1 minut. Tillsätt dränerad lever och koka över medelhög värme i ca 6 minuter eller tills lever börjar bli brun men är fortfarande rosa på insidan.
  2. Tillsätt laurbladen, torkad timjan, salt och peppar. Koka i ca 2 minuter. Lägg till cognac eller brandy, minska värmen till medelstora och simma tills vätskor har minskat och leveren kokas fullständigt genom ca 10 minuter.
  3. Låt blandningen svalna i ca 15 minuter, kassera laurbladen och häll i skålen av matprocessorn. Skär den resterande pinnen av smör i kuber. Tillsätt hälften av smöret till levern och puls flera gånger. Tillsätt kvarvarande smör och puls tills paten är jämn. Justera kryddor till smak.
  4. Använd en spatel för att skrapa pate i två 2-koppskivor eller fyra 1-cup-ramekiner om du föredrar det. Täck noga med plastfolie och kylda över natten före servering. Leverpate kan göras upp till två dagar före servering.

Påminnelse : Undvik korskontaminering med gluten i köket! Se alltid till att dina arbetsytor, redskap, kokkärl och verktyg är fria från gluten. Läs alltid produktetiketter. Tillverkare kan ändra produktformuleringar utan föregående meddelande. Vid tvivel, köp inte eller använd en produkt innan du kontaktar tillverkaren för att verifiera att produkten är fri från gluten.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 375
Totalt fett 27 g
Mättat fett 13 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 108 mg
Natrium 276 mg
kolhydrater 10 g
Kostfiber 1 g
Protein 23 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)