Blueberry Vanilla Quinoa Bowl

Blåbär och vanilj är gjorda för varandra, och de kommer vackert i denna quinoa frukostskål!

Quinoa är en läcker helkorn som är full av hälsosamt växtbaserat protein. Den har en liknande konsistens som couscous men har en mycket nuttier smak och är lite mer grov. Den kan användas både i smakliga och söta rätter. Det är väldigt enkelt att förbereda och laga mat snabbare än ris!

Denna quinoa frukostskål ger proteinet din kroppsbehov på morgonen utan att behöva laga ägg eller frukostkött ! Det är en trevlig och hälsosam vegetarisk och potentiellt vegansk alternativ till frukost. Det kan göras vegan genom att ersätta koens mjölk med mandel, soja eller kokosmjölk. Kom bara ihåg att kojölk och sojamjölk packar mer protein och näringsämnen än de andra mjölken! Leta även efter en som är starkt med kalcium och andra näringsämnen för att maximera hälsan.

Jag gillar att äta denna frukost skål varm, men det kan också serveras kallt. Du kan blanda upp frukt och smakämnen. Prova att lägga lönn med äpplen eller hålla vanilj men lägga jordgubbar. Det är en super mångsidig frukost som ger dig en bra start på din dag!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka quinoa enligt förpackningsanvisningar, tillsätt i en tesked salt.
  2. Värm mjölken i en liten kastrull. Tillsätt vanilj, sötningsmedel och quinoa. Koka i några minuter tills Quinoa värms igenom.
  3. Placera den varma spannmålen i två skålar. Topp med färska blåbär och servera genast!
  4. Det kan också serveras kallt!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 526
Totalt fett 30 g
Mättat fett 24 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 26 mg
kolhydrater 60 g
Kostfiber 12 g
Protein 9 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)