Beef and Barley Stew

Servera denna smakfulla biffgryta med crusty rullar eller kex för en riklig familjemjöl. Bygg och grönsaker gör det till en läcker, uppvärmningsgryta för en daglig familjemjöl.

Grytan innehåller en mängd olika grönsaker, inklusive svamp, höns, morot och potatis. Tillsätt de frysta ärterna precis innan grytan är klar. Ta gärna av på grönsakerna eller byt upp dem för att återspegla din familjs smak. Lägg till lite kaklat rutabaga i grytan i stället för riven eller använd några persilja tillsammans med morötterna. Lima bönor är ett annat utmärkt val eller tillsätt en blandad grönsakskombination istället för de frysta ärterna.

För en välbalanserad middag servera grytan med lite crusty franskt bröd eller fläckiga kex tillsammans med en sallad eller några färska skivad gurkor och tomater.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka baconet över medium låg värme i en stor lagerpot eller nederländsk ugn tills den är nästan skarp.
  2. Kasta stew biff bitar med mjöl, 1/2 tsk salt och 1/8 tesked peppar. Tillsätt biffen i baconblandningen och koka i ca 3 minuter, rör om ofta.
  3. Tillsätt olivoljan tillsammans med svampen, selleri och lök. Koka över medium värme, rör om ofta tills löken är genomskinlig och nötköttet har brunnit fint.
  1. Tillsätt biffens lager och lövblad och koka över hög värme. Täck pannan, minska värmen till låg och simma i 45 minuter.
  2. Tillsätt korn, morötter och raps. Minska värmen till låg. Täck och simma i 25 minuter.
  3. Tillsätt potatis och simma i ca 25 minuter längre, eller tills grönsakerna och köttet är ömma.
  4. Tillsätt tina ärterna till grytan och koka i ca 10 minuter längre.
  5. För att tjocka grytan, kombinera de 2 matskedar mjöl med 2 matskedar kallt vatten. Vispa tills slät. Rör mjölblandningen i grytan. Fortsätt tillagning tills den är tjock, omrör hela tiden.

tips

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 440
Totalt fett 15 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 78 mg
Natrium 897 mg
kolhydrater 41 g
Kostfiber 7 g
Protein 35 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)