Använda och hålla Turkiet Fryer Olja för Deep Fried Turkiet

Vet hur du får ut det mesta av din friterolja

Om du har provat friterad kalkon så har du säkert velat göra din egen. Förutom frågan om kalkonfrysare har du säkert märkt att detta kan vara en kostsam strävan. Förutom den rätta kalkonfryaren behöver du mycket olja för att steka en vanlig kalkon, och eftersom du, som de flesta, inte lagar mat mycket många kalkoner per år kan kostnaden verka för mycket för att motivera. Men visste du att du kan återanvända olja för stekning?

Under normala förhållanden kan oljan värmas upp i upp till 6 timmar. En friterad kalkon kan laga på under en timme (3 minuter per pund) så att du kan steka sex föremål i sex olika tillfällen med en enda sats olja.

Välja din olja

Det första steget är att välja rätt olja. En olja med hög rökpunkt får dig att värma upp det till en hög temperatur utan att bryta ner. När oljan börjar bryta ner kommer den att bli rancid och förstöra smaken av allt du lagar i det. Du behöver inte oroa sig för bakterier eftersom det kommer att dödas bort när oljan värmer upp, men oljig olja ska inte användas. Goda oljor för stekning av kalkoner innefattar jordnötsolja , majsolja, rapsolja , bomullsfröolja, safflorolja, sojabönolja och solrosolja.

Filtrera din olja

När du är klar med matlagningen och låt oljan svalna, kan du förbereda den för förvaring. Det första tricket är att bli av med alla små saker som svävar runt i oljan.

Du kan göra detta genom att hälla oljan genom en ostklapp över en tratt tillbaka in i behållaren som oljan kom in. Naturligtvis, om du använde 10 liter olja, kommer den att väga ca 80 pund. Det enklaste sättet att göra den här uppgiften är med en elektrisk oljepump. Det här lätta verktyget gör att oljan snabbt och enkelt går ut ur potten.

Om du planerar att göra mycket stekning, är det här ett verktyg du definitivt behöver.

Lagrar din olja

Med oljefiltret och i din förvaringsbehållare behöver du hitta en sval, torr och mörk plats för att lagra oljan. Det skulle vara bra om du skulle kunna hålla det kylt, men om du är som jag har du inte den typen av utrymme. Varje plats du har som passar kriterierna (men låter inte oljefrysningen) fungera. Korrekt lagrad, din olja kommer att varas men till 6 månader.

Återanvända din olja

Innan du flyttar oljan för att använda den igen, undersök oljan. Om den har separerat eller luktar dåligt måste du ta hand om det och börja med en ny sats. Annars häll det tillbaka i din kruka och värma upp det som vanligt. Kom ihåg att du måste hålla den totala uppvärmningstiden för vilken olja som helst, är sex timmar. Låt det inte förvärmas för länge och stäng av brännaren 5 minuter innan kalkon är klar för att börja kylningen så fort som möjligt. När din olja träffar det sex timmarsmärket måste du slänga av din olja.

Avsättning av din olja

När din olja är klar är det dags att bli av med det. Problemet är hur bortskaffar du flera gallons använt matolja? Tja, tack vare modern uppfinningsrikedom kan du göra den oljan till bränsle. Ja, gammal matolja blir allt oftare till biodiesel.

Kontakta din lokala myndighet för att se om det finns en oljeuppsamlingsplats i ditt område. Du kan till och med kunna göra en bok eller två på ditt bidrag. Annars har de flesta områden matlagningsolja för att säkert hantera din gamla olja. Att hälla ner dräneringen kommer bara att täppa upp dina rör.