Turkiet Fryer Instruktioner och säkerhet

Varför läser din Turkiet Fryer instruktioner är så viktigt

Det finns några grundläggande regler för säkerhet att steka en kalkon, och ändå finns det bränder som förstör byggnader och hus. Problemet som blev så dåligt att Underwriters Laboratories (UL) har vägrade att intyga kalkonfrysare . Anledningen är att de flesta bara inte följer säkerhetsreglerna. Låt mig illustrera med några exempel.

Välj rätt plats

Först och främst, använd inte din kalkonfrysare på ett trädäck, i ditt garage, nära en trästruktur, under eves i någon byggnad eller någonstans nära en lustgas.

Ljud rimligt? Jo, det är bara vad en familj i Nebraska gjorde. De hade tagit bort kalkon från friteraren och lämnade den obevakad, inte insett att det fortfarande är varmt, betyder fortfarande farligt. Grannen var tvungen att komma över för att berätta för dem att deras garage var i brand och en lustgas som de höll i ett av sina fordon exploderade precis som brandkåren anlände.

Få ett hjälpande hand

För det andra, lämna aldrig din kalkonfryare obevakad. Hantering av en friterare är ett jobb för två personer. Du behöver en tillförlitlig frivillig att köra medan du tittar på kalkonfryaren. Även några minuter kan kosta dig $ 71 000 eller mer. Det har förekommit många fall där människor förlorade sitt garage och allt i det, plus mycket skada på huset efter att ha gått iväg några minuter. Tänk bara på det för en sekund: flera liter varm olja och en konstant brinnande flamma. När kalkonfrysare blir för heta, tar de inte bara eld; de kan explodera.

Som John Drengenberg of Underwriters Laboratories beskrev, när oljan i en av dessa kalkonfrysare fångar eld, "det är som en vertikal flamskruv". Det var det som hände i Minnesota när flammor sköt upp från en kalkonfrysare och förstörde ett hus på $ 400.000.

Slutgiltiga tankar

Nu försöker jag inte skrämma dig ifrån friterande kalkoner.

Det är ett bra sätt att göra en otrolig måltid; Men, som Underwriters Laboratories har sagt, är noggrann användning av en kalkonfrysare inte alltid ett säkert sätt att laga mat. Problemet är att människor bara inte tar sig tid att läsa instruktionerna och inte tänka på vad de gör. En kalkonfrysare innehåller flera liter olja. Vid temperaturer över 300 grader Farenhöjd att oljan blir så brandfarlig som bensin. Så läs, tänk och laga mat - eller så kan du bli nästa offer.