Gör framåt kärnmjölkkakor

Dessa kex är lika bra som om du bara skar ut dem och bakade dem fräscha. Gör några batchar av dessa kex på en regnig helg, frys dem, och du kommer att ha färska kex när du behöver dem. Baka ett par i taget eller ett dussin, det är upp till dig.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor skål, mäta eller väga mjölet. Lägg till bakpulver, läsk, salt och socker, om du använder. Rör om med en visp för att blanda de torra ingredienserna noggrant. Skär smöret i små bitar och lägg till mjölet. Skär smöret i med en konditorblandare eller arbeta med fingrarna. Jag börjar med en konditorblandare och slutar med mina fingrar.
  2. Med en gaffel, rör i kärnmjölken tills degen är fuktad och börjar hålla ihop. Vänd ut på en lättmjölkad yta och knä 2 eller 3 gånger, bara tillräckligt för att bilda en sammanhängande mjuk deg. Klistra ut i en cirkel ca 3/4 tum tjock och skär ut med kexskärare.
  1. Ordna kakorna på ett bakplåt, täcka med plastfolie och frysa. När frysta fasta, överför kakorna till en fryspåse och markera den med datum och bakningsinstruktioner. Förvara frysta i upp till 2 månader.

Gör ca 12-14 kakor med en 2-tums kexskärare eller ca 10 2 1/2-tums kex.

Att baka kakor

  1. Värm ugnen till 425.
  2. Ordna de frysta kexarna på ett ogreppat bakplåt. Baka i 15 till 18 minuter, tills det är guldbrunt.

Njut av dessa läckra kärnmjölkkakor med smör medan de är heta. De är också bra med sylt eller konserver, skinka skivor eller kryddig kryddsås . Du kan också använda de frysta kexen till en pottkaka eller gryta.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 150
Totalt fett 9 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 17 mg
Natrium 445 mg
kolhydrater 15 g
Kostfiber 2 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)