Marockanska Briouats med Spenat och Gräddeost

Savory marockanska bakverk som kallas briouats är populära aptitretare eller te tid pris, men i mitt hem är de mest sannolikt att dyka upp på mitt iftar bord i Ramadan . I den här versionen är kakorna fyllda med en enkel spenat och fläskost fyllning. För variation kan en välspänd frisk ost som marockansk jben eller ricotta också användas.

Briouater är traditionellt inslagna med ett marockanskt konditorivaror som kallas warqa , men utanför Marocko kan du ersätta mjölbaserade vårrullar eller phyllodeg (# 10 landstil är bäst).

Vad du behöver

Hur man gör det

Förbered fyllningen

Värm olivoljan i en stor stekpanna över medelvärme. Tillsätt lökarna och sautera i 5 till 10 minuter, tills de är mjuka och genomskinliga men inte bruna. Tillsätt vitlök och sautat bara en minut eller två tills vitlöket är doftande.

Tillsätt spenat och saut tills det är vitt, ömt och sänkt i volymen. Avlägsna från värmen och placera i en sil eller kols. Tryck och pack spenaten för att tömma överskottsvätskorna och låt svalna kort.

I en skål kombinerar du spenat- och lökblandningen med gräddeosten, smakfullt smaksatt med salt, svartpeppar och cayenne. (Observera att några av spiciness och peppery noterar att dissipate när brioauterna är stekt.) Ställ påfyllningen åt sidan och kyl det tills det behövs, eller fortsätt att vikta briouterna .

Vik Briouaten

Obs! Jag gillar att vikta spenatbriouater i trianglar , som beskrivs nedan. Om du föredrar kan du lägga dem i cylindrar som du skulle för äggrullar.

Med sax, skär lappar av warqa, phyllo eller vårrulle bakverk i remsor ungefär två till två och en halv tum bred. Placera en enda remsa av warqa eller vårrulleomslag - eller tvåskiktsremsor av phyllodeg - på din arbetsyta.

Borsta smör lätt på botten två tredjedelar av degen. Lägg en matsked av fyllning mot botten av remsan och vika ner på botten för att omsluta fyllningen.

Vik nedre vänstra hörnet av den medföljande degen uppåt till höger, anpassa den med höger kant av remsan. Vänd sedan det nedre högra hörnet uppåt till vänster, anpassa det med degen på vänster kant. Du borde se en triangel ta form. Fortsätt vikning triangeln, bläddra höger och sedan vänster på detta sätt och anpassa kanterna tills du når degens ände.

Trima eventuell överskottslängd av degen, sätt den med en liten äggula och smutta in degenes ände i "fickan" som bildas av degenes öppna kant på briaten. Du kan använda spetsen på en smörkniv eller din sax för att hjälpa till med att smaka i degens flik.

Upprepa med resterande deg och fyllning. Vid denna tidpunkt kan briouterna täckas och kylas till matlagning; eller de kan frysas i upp till två månader för senare användning.

Stek eller baka Briouaten

Stek är den föredragna, traditionella metoden för att laga briouaten. Värm en tum av olja i en djup stekpanna eller bred såspanna över medium värme. Frityr briouaten i satser tills de är guldbruna och vänd flera gånger. Töm noggrant och låt svalna 10 minuter före servering.

Om du föredrar att baka briouaten, förvärm ugnen till 375 ° F (190 ° C). Pensla bakverk på båda sidor med smält smör och placera dem på en bakplåt kantad med pergamentpapper. Baka i 20 till 25 minuter, eller tills guldbrun och krispig.

Att uppvärma kokta briouater

Briouaterna är varma i 30 minuter eller längre och kan avnjutas vid rumstemperatur. Men om du stekar dem i god tid före servering kan du återuppvärma dem i en 180 ° C-ugn i ca 10 minuter, eller tills det är mycket varmt och krispigt. Återstående briouater som kyldes kommer att ta lite längre tid att återuppvärma och skarpa upp.