Gyllene Svamptårta

En gyllene svampkaka recept med en liten citrusskal, ägg och vanilj. Denna svamptårta är bakad i en rörkakspanna. Topp med din favoritglasyr eller en fluffig frostning.

Vad du behöver

Hur man gör det

Värm ugnen till 325 °.

I en stor mixskål siktas mjöl, socker, bakpulver och salt tillsammans. Gör en brunn i mitten av siktade torra ingredienser; tillsätt olja, äggulor, vatten, vanilj och citronskal. Rör med en sked eller slå på låg hastighet tills den är jämn.

I en annan stor blandningsskål slår du äggvitor med grädde av tartar till mycket styva toppar. Häll äggulvblandningen över vita, sväta försiktigt med en gummimuskel tills den blivit blandad.

Rör inte eller slå.

Häll smeten i en ungreased 10-tums rörpanel. Baka vid 325 ° i 55 minuter; Öka värmen till 350 ° och fortsätt att baka i 10 minuter längre. Vänd pan över flaska eller placera mellan två kokkärl eller reoler så att pannan hänger utan att röra på bordet. Lossa sidorna försiktigt med spateln för att ta bort från pan. Frost med fluffig frostning eller chokladfrystning eller en citronfrysning.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 274
Totalt fett 13 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 122 mg
Natrium 320 mg
kolhydrater 32 g
Kostfiber 1 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)