Allt om japanska Onigirazu och Onigiri smörgåsar

Fads kom och går och sedan återvända en gång till. Ibland blir en kram till sist en grundsten och en accepterad del av sin kultur. Kanske kommer det att bli fallet med den någonsin så intressanta japanska onigirazuen .

Vad är Onigirazu?

Onigirazu är en typ av japansk risboll eller onigiri (ibland även kallad musubi eller musubi ), men snarare än en traditionellt formad boll eller en triangel formas onigirazu i en platt rektangel, nästan som en smörgås.

Onigirazu är insvept på utsidan med tang , precis som en traditionell onigiri, och innehåller även ris med olika fyllningar.

Onigirazu fyllningar är dock mycket mindre traditionella än på onigiri och kan liknas med japansk stil smörgås fyllningar.

I huvudsak kan onigirazu anses vara en hybrid japansk risbollsmörgås.

Var började Onigirazu?

Intressant såg onigirazu först i japanska kulturen år 1990 i ingen annan än en mycket populär serietidningsserie som kallades "Cooking Papa".

Seriens huvudperson är en lönare (en japansk beteckning för en tjänsteman som är anställd av ett företag på en traditionell lön) som i hemlighet är en mycket bra kock och åtnjuter matlagning för sig själv och hans familj.

Den stora hemligheten är emellertid att han inte vill ha någon, särskilt hans medarbetare, att veta att hans fru inte kan förbereda något som är värt och att han faktiskt är kocken i sin familj och på alla de läckra bento luncher som han tar till jobbet.

Han ligger och berättar för alla att hans fru är en fantastisk kock.

I ett kapitel i denna serie ser Papa ut på onigirazu, vilket är hans version av en lätt att göra onigiri som tar mindre än 5 minuter att förbereda.

Han sprider i stort sett kokt ris på en stor bit torkad tång eller nori, fortsätter sedan att stapla på olika icke-traditionella riskulfyllningar, sedan viks snabbt hans onigirazu stängd, skär dem i hälften och resultatet är två halvor som ser ut som en onigiri smörgås.

Avledning av namnet

Namnet onigirazu är ganska intressant och är en term som härrör från både ordet onigiri (engelska översättning: risboll) vilket betyder att nigiru , eller att mögla (ris) i sina händer, och nigirazu , där razu betyder motsatsen till inte mögel i sina händer. I huvudsak betyder onigirazu en risboll som inte behöver formas i sina händer.

När äter du Onigirazu?

Onigirazu kan avnjutas när som helst på dagen. Det kan ätas till frukost , eller som mellanmål, men det är mest populärt åtnjutat till lunch . Onigirazu är särskilt populär när den ingår som en del av en bento måltid.